A december 13-i játéknappal lezárultak a középdöntő küzdelmei a spanyolországi világbajnokságon. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen Norvégia győzött Hollandia ellen, Svédország megverte Romániát, és Franciaország magabiztosan sikert aratott az Orosz csapat ellen, mától pedig az egyenes kieséses szakasz veszi kezdetét.

A középdöntő 2-es csoportjában az utolsó fordulóban dőlt el a két továbbjutó kiléte, hiszen az első három helyen mindössze egy pont volt a különbség a norvég, svéd holland válogatott között. A délutáni mérkőzésen a Linn Blohmmal felálló Svédország négy góllal legyőzte Románia, ezzel eldőlt, hogy a svédek a negyeddöntőben folytatják, míg a románok számára véget ért a világbajnokság. Csapatunk beállói remekeltek, Linn Blohm hét, míg Crina Pintea hat gólig jutott a találkozón.

A esti csoport rangadóján a Norvégia – Hollandia mérkőzésen nagy küzdelemben dőlt el, hogy végül a világbajnoki címvédő hollandok búcsúznak a vb-től. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen már öt góllal is vezetett Hollandia ám a félidőre eltüntette hátrányát Norvégia, és 17 – 17 állt az eredményjelzőn. A második játékrész továbbra is nagy küzdelmet hozott, végül 37 – 34-re nyertek a norvégok, így csoportelsőként ők jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Kari Brattset Dale 2, Stine Oftedal 1 és a remekül védő Silje Solberg szintén egy gólt szerzett az összecsapáson.

A középdöntő első csoportjában már korábban eldőlt, hogy Franciaország jutott be első helyen a negyeddöntőbe. Már a félidőben öt gólos előnybe kerültek a franciák az Orosz csapattal szemben, melyet a második harminc percben tartani tudtak Minkoék, és végül 33 – 28-as győzelmet arattak. Csapatunk irányítója egy góllal segítette válogatottját.

A 13. játéknap további mérkőzései:

Lengyelország – Montenegró 33 – 28

Puerto Rico – Kazahsztán 30 – 27

Szerbia – Szlovénia 31 – 25

 

December 14-én, kedden a negyeddöntő mérkőzéseivel folytatódik a spanyolországi világbajnokság. 17:30-as kezdéssel az Anne Mette Hansennal felálló Dánia Brazíliával találkozik, míg 20:30-kor a Spanyolország – Németország mérkőzésre kerül sor.

A negyeddöntő párosításai:

Dánia – Brazília

Spanyolország – Németország

Norvégia – Orosz csapat

Franciaország – Svédország

Fotó forrása: IHF