A Győri Audi ETO KC két játékosával is megegyezett jelenlegi szerződésük meghosszabbításáról. Csapatkapitányunk, Anne Mette Hansen esetében a felek közös szándékkal léptették életbe a 2022/23-as szezonra szóló opciót, míg Faluvégi Dorottya új, kétéves kontraktust írt alá.

Továbbra is zajlanak a 2022/23-as szezon keretének kialakításával kapcsolatos tárgyalások. Ezúttal két poszton sikerült megegyezni szerződéshosszabbításról. Klubunk csapatkapitánya Anne Mette Hansen 2019 őszén 2+1 éves kontraktust írt alá, most pedig a játékos és a klub a 2022/23-as szezonra vonatkozóan közös szándékkal döntött az opció életbe lépéséről.

“Anne Mette Hansen egyike a jelenlegi keret legrégebb óta Győrben játszó magjának. Fiatal tehetségként érkezett hozzánk 2017 nyarán, mára pedig a csapat kapitányaként ültünk le tárgyalni. Ez a tény önmagában mutatja, hogy milyen fejlődésen ment át egyesületünkben. Örülök, hogy egyikünkben sem volt semmi kétség a szerződés folytatása kapcsán. Rutinos, erős vezetői vénával megáldott játékos, aki teljes mértékben az ETO-család tagjává vált! Bízom benne, hogy sikerül közösen a céljaikat idén és jövőre is elérni!” - nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

“Ez az ötödik szezonom Győrben, és nagyon örülök, hogy jövőre is itt szerepelhetek majd. A Győri Audi ETO KC csapatában megtaláltam a helyet, ahol kézilabdázni szeretnék. Ez a világ legjobb klubja, itt nekünk csak arra kell koncentrálni, hogy sikeresek legyünk, minden adott a magas szintű munkavégzéshez. Rengeteget tanultam és fejlődtem az itt eltöltött évek során, a város pedig igazi otthonom lett. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a csapatnak én lehetek a csapatkapitánya. Mivel szándékaink megegyeztek a klubbal nagyon gyorsan megegyeztünk.” - mondta Anne Mette Hansen.

Faluvégi Dorottya 2019 nyarán érkezett Győrbe. A junior világbajnok és magyar válogatott játékos megalkuvást nem tűrő stílusával és kitartásával hamar belopta magát a győri szurkolók szívébe. Sajnos az elmúlt időszakban több sérülés hátráltatta, nem tudott mindig a csapat rendelkezésére állni, de a bizalom töretlen irányában.

“Faluvégi Dorottya biztos pontja a Győri Audi ETO KC csapatának. Fiatal játékos, akiben nagy alázat van a kézilabda sportág iránt. Remek mentalitásával és elszántságával hasznos tagja klubunknak. Ugyan nem volt szerencséje az utóbbi időszakban a sérülésekkel, de hiszünk benne, hogy a jövő az övé. A szezon végén lejáró szerződését két évvel hosszabbítottuk meg.” -fogalmazott klubunk elnöke.

“Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni a folytatásról. Nagyon jól érzem magam Győrben, egy kivételes csapat tagja vagyok, és hiszek benne, hogy közösen elérhetjük céljainkat. Inspiráló közegben dolgozhatunk minden nap, itt minden adott ahhoz, hogy még jobb játékossá váljak. Nem kellett sokáig gondolkodom, hogy maradjak-e, örömmel fogadtam el a klub ajánlatát. Szeretném gólokkal meghálálni a bizalmat, és célom, hogy minden célunkat megvalósítsuk idén és a jövőben is a csapattal.” - mondta Faluvégi Dorottya.

Anne Mette Hansen 2017 nyarán érkezett Győrbe és azóta 166-szor öltötte magára a zöld-fehér mezt és eddig 495 gólt szerzett. A kétszeres BL-győztes, kétszeres magyar bajnok, és háromszoros Magyar Kupa győztes játékos 94 bajnoki mérkőzésen 304 gólt jegyez, a Bajnokok Ligájában 64 mérkőzésen összesen 158-szor vette be az ellenfelek kapuját. Nyolc Magyar Kupa találkozón 33 alkalommal volt eredményes.

Faluvégi Dorottya a 2019/2020-as szezonban csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához. Eddig összesen 79 mérkőzésen lépett pályára klubunkban és 180 gólt szerzett. Magyar bajnoki mérkőzésen 44-szer lépett pályára és 124-szer vette be ellenfelek kapuját, BL-ben 32 mérkőzésen 49-szer volt eredményes. Három Magyar Kupa találkozón 7 gólt szerzett eddig.