A DELO EHF Bajnokok Ligája 10. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Metz együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. A több hiányzó nélkül pályára lépő csapatunk remekül kezdte a találkozót és az első félidőben magabiztos hét gólos előnyt alakított ki. A második játékrészben sem hagyott alább a lendület és végül 39 - 30-re győztek Hansenék.

Nem volt könnyű helyzetben csapatunk a mérkőzés előtt, hiszen több játékosunk is kénytelen volt kihagyni az összecsapást. Ambros Martín vezetőedző a Fodor, Ryu, Oftedal, Brattset, Kristiansen, Schatzl hatossal és a kapuban Glauserrel kezdte meg a találkozót. Fodor révén egy 2-0-as győri periódussal kezdtünk és a 8. percben négy gólos volt előnyünk (6-2), ekkor a vendégek vezetőedzője kikérte első idejét a találkozón. Az időkérés sem állította meg csapatunk lendületét és negyedóra elteltével hét góllal, 11 – 4-re vezettek Brattseték. A félidő utolsó tíz percére 14 – 7-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. Az első játékrész egy francia góllal, de hét gólos győri előnnyel zárult.

A második félidőben Silje Solberg váltotta Glausert a kapuban, aki poszttársához hasonlóan remek védéseivel segítette csapatát. Kristiansen vezérletével tartottuk magabiztos előnyünket és a 48. percben 29 – 20-as eredményt mutatott az eredményjelző. Az utolsó tíz percre 31 – 23-as győri vezetéssel fordultak a csapatok. A 54. percben Schatzl Nadine góljával tíz volt a két együttes közti különbség (35 – 25). A mérkőzés utolsó perceiben a keretbe nevezett fiatalok is játéklehetőséget kaptak, és Gerencsér Fanni sikerrel is értékesítette az elé táruló helyzetet. A 39 – 30-as végeredményt Crina Pintea gólja állította be.

Ambros Martín: „Nem tudom mit gondoljak, vagy mit mondjak. Azt gondolom újra meg kell nézni, hogy működik a csapat a kézilabdába, mert amit ma láttunk az fantasztikus volt. Senki nem tudhatja min mentünk át az elmúlt napokban. Ez a CSAPAT. Azt tudjuk korábbanról, hogy a nehéz nyomás alatt is tudunk játszani. Mindenki hozzátette a magáét és az extra teljesítmény tudta pótolni a hiányzókat. Köszönöm a játékosaimnak, mert egy olyan érzést adtak vissza nekem, amit rég nem éreztem. Természetesen nem állhatunk meg, hiszen szerdán már egy újabb BL mérkőzés vár ránk.”

Veronica Kristiansen: „Játékosként azt mondhatom idegesek voltunk a meccs előtt, hiszen tudtuk, hogy hiányzóink vannak és egy remek Metz jön Győrbe. A csapat az öltözőben olyan egységet mutatott, folyamatosan azt mondtuk, hogy meg fogjuk csinálni. Én a szurkolóknak is szeretném megköszönni, hiszen a mérkőzés előtt már éreztük azt az atmoszférát, ami segített nekünk. Büszke vagyok a csapatra.”