A DELO EHF Bajnokok Ligája 13. fordulójában, egy előrehozott mérkőzésen az RK Krim Mercator együttesét fogadta csapatunk az Audi Aréna Győrben. Az első percekben szoros volt a mérkőzés, de a félidő végére már 8 gólos előnyt dolgozott ki csapatunk. A második játékrészre már csak a győzelem mértéke volt a kérdés, és végül 40 - 27-es győri siker született.

Ambros Martín a mai játéknapon sem számíthatott minden játékosára. Vezetőedzőnk nem változtatott a csapat kezdőjén a metz elleni találkozóhoz képest, hiszen mezőnyben a Schatzl, Oftedal, Brattset, Ryu, Kristiansen, Fodor hatossal, a kapuban pedig Glauserrel kezdett. Az első két gólt ugyan a vendégek szerezték, de hamar fordított csapatunk és a 10. percben már 9 – 7-re vezettek Kristiansenék. Negyedóra elteltével tovább növeltük az előnyt, és már négy góllal vezettünk (13 – 9). Az utolsó tíz percre hat gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (17-11), végül 22 – 14 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A remekül védő Laura Glauser helyére Silje Solberg érkezett, aki egyből védéssel kezdett.. Fodor Csenge góljával a 41. percben már tíz góllal, 28 – 18-ra vezetett csapatunk. A félidő további részében tovább nyílt az olló a két csapat között, és az utolsó tíz percre 38 – 21-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. Sztankovics Kyra is játéklehetőséget kapott, amit gólokkal hálált meg. A végén tizenhárom gólos, 40 – 27-es győri győzelem született a mérkőzésen.

Abros Martín: „Nagyon jól tudjuk mi is mennyire nehéz a COVID helyzet után lenni, az edzés is nehezen megtartható és nem egyszerű a játékosokat visszahozni fizikálisan a megfelelő szintre. A mérkőzést nem tudtuk úgy elkezdeni ahogy terveztük, a Krim sok nehézséget okozott nekünk. Javítottuk a kezdeti hibákat, gyorsan tudtunk játszani és gólokat szeretni, de amint hibáztunk  újfent felzárkózott az ellenfél. Számunkra fontos volt, hogy több játékosunk is vissza tudott térni közénk játszani.”

Crina Pintea: „A csapatunk ma jól teljesített és a visszatérők is pályára tudtak lépni, ezzel könnyebben tudtuk elosztani a játékperceket. A csapat jó úton halad a céljai felé.”