Rutinos kapussal erősíti meg keretét a Győri Audi ETO KC, hiszen nyártól a dán válogatott hálóőre, a Brest Bretagne Handball csapatából Győrbe teszi át székhelyét. A dán nemzeti csapattal friss világbajnoki bronzérmes kapus kétéves kontraktust kötött egyesületünkkel.

Újabb poszt vált a Győri Audi ETO KC 2022/23-as keretéből teljessé, hiszen a szezon végén visszavonulását bejelentő Amandine Leynaud pótlására klubunk deklaráltan szeretett volna kapust igazolni. A klub vezetése a következő évadban is három hálóőr foglalkoztatásában látja biztosítottnak a poszt teljes körű megoldását a szezon kihívásaira vonatkozóan. A dán válogatott hálóőre Sandra Toft - élve szerződésében szereplő opciójával – a francia Brest Bretagne csapatánál lévő szerződésének felbontását kezdeményezte az idei szezon végeztével, így 2022 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát erősíti.

„Sandra Toft egyike a nemzetközi mezőny jelenlegi legjobb kapusainak, egyértelműen a legmagasabban jegyzett szűk elit tagja. Klubunk továbbra is elkötelezett a három kapusos felállás mellett, azaz csakúgy, mint idén, úgy jövőre is három nemzetközi csúcskapussal, Sandra Tofttal, Laura Glauserrel és Silje Solberggel vágunk neki a szezonnak. Sandra Toft az elmúlt években bizonyította már képességeit mind klub, mind válogatott szinten. Büszke vagyok, hogy két évig Győrben kézilabdázik és sikeréhes csapatunk tagja lesz.” nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök.

„Egy régi álmom válik valóra a Győrbe igazolásommal. Sokszor találkoztam a Győri Audi ETO KC-val ellenfélként, de ezeken a találkozókon többnyire döntetlen született vagy az ETO győzött. Mindig is lenyűgözött az a közeg, ami a klubot körülvette. Remek csarnokban, remek közönség előtt remek csapat szerepel. Egy olyan klubról van szó, ahol megalkuvás nélkül, folyamatosan a legmagasabb célok elérésére törekednek. Természetesen már várom a nyarat, de addig is a legjobbamat törekszem nyújtani klubomban a Brestben, ha úgy hozza a sors, akkor az ETO ellen is!” – nyilatkozta Sandra Toft.

Sandra Toft 32 éves, eddigi pályafutása során a Virum-Sorgenfri, a Holstebro, a Larvik az Esbjerg és a Brest csapataiban szerepelt. Dán, norvég és francia bajnok, a dán válogatottal 2021 decemberében világbajnoki bronzérmet nyert. Tagja volt az ifjúsági világ és junior Európa-bajnok dán válogatottnak