A Győri Audi ETO KC válogatott játékosai 2022. március első hetében nemzeti együtteseikkel szerepelnek. A legtöbb válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik, míg a norvég együttes az Európa Kupában érdekelt.

A 2022-es női kézilabda Európa Bajnokság márciusi selejtezőire csapatunkból összesen tizennégy játékos készülhet válogatottjával. A magyar női kézilabda válogatott Telkiben készül a Spanyolország elleni mérkőzésekre. A Győri Audi ETO KC öt játékosát Faluvégi Dorottyát, Fodor Csengét Háfra Noémit, Lukács Viktóriát, Schatz Nadine-t hívta be Golovin Vlagyimir a keretbe játékosként, míg a szakmai stábban Pigniczki Krisztina másodedzőként, és Holanek Zoltán erőnléti edzőként képviseli csapatunkat. A magyar lányok 2022. március 2-án szerdán 18 órakor Tatabányán mérkőznek meg Spanyolországgal, majd a „visszavágóra” március 5-én szombaton 20 órai kezdettel kerül sor Spanyolországban.

„Vasárnap óta dolgozunk újra együtt a válogatottal. Keményen és elszántan készülünk a Spanyolország elleni két EB selejtező meccsünkre. Hétfőn már volt is egy edzésünk a hazai meccsünk helyszínén, Tatabányán. Jó a hangulat a csapatban és izgatottan várjuk a mérkőzéseket.” – nyilatkozta Faluvégi Dorottya.

Csoport állása:

  1. Magyarország 4 pont
  2. Spanyolország 4 pont
  3. Szlovákia 0 pont
  4. Portugália 0 pont

A Crina Pinteát is soraiban tudó Románia március 2-án és március 5-én az Anne Mette Hansennal felálló Dániával mérkőzik meg a selejtezők alkalmával.

Csoport állása:

  1. Dánia 4 pont
  2. Románia 3 pont
  3. Ausztria 1 pont
  4. Freöer-szigetek 0 pont

A svéd válogatott Szerbiával méri össze tudását. Linn Blohmék március 3-án Szerbiában, 5-én Svédországban lépnek pályára.

Csoport állása:

  1. Svédország 4 pont
  2. Szerbia 2 pont
  3. Izland 2 pont
  4. Törökország 0 pont

A francia nemzeti együttesben két játékos, Estelle Nze Minko és Laura Glauser képviseli a zöld-fehér színeket. Franciaország Horvátország ellen játszik március 3-án és 6-án.

Csoport állása:

  1. Franciaország 4 pont
  2. Horvátország 2 pont
  3. Ukrajna 2 pont
  4. Csehország 0 pont

Kari Barttset Dale, Veronica Kristiansen, Stine Oftedal és Silje Solberg a címvédő norvég válogatottal és a három társrendező országgal az úgynevezett Európa Kupában lépnek pályára felkészülési jelleggel. A norvégok Montenegró ellen március 2-án idegenben és 5-én hazai pályán mérkőznek meg.

Csoport állása:

  1. Norvégia 4 pont
  2. Montenegró 4 pont
  3. Észak-Macedónia 0 pont
  4. Szlovénia 0 pont