A 2022-es Női Kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek harmadik fordulójában legtöbb játékosunk pályára lépett válogatottjával. Magyarország Spanyolország ellen szenvedett vereséget a hajrában. Dánia legyőzte Romániát, Norvégia nyert az Európa-kupában. Ma a svéd és francia válogatott is pályára lép.

Magyarország a harmadik fordulóban Tatabányán fogadta a spanyol nemzeti együttest. Az első félidőben 16 – 13-ra vezettek a magyarok, és a második játékrészben már öt góllal is vezettek Golovin Vlagyimir mester tanítványai, de sajnos az elrontott végjátéknak köszönhetően kétgólos, 28 – 30-as vereséget szenvedett a magyar válogatott. A győriek közül Lukács Viktória 6, Háfra Noémi 1 gólt szerzett, Fodor Csenge ezúttal nem volt nevezve.

A magyar női kézilabda válogatott legközelebb 2022. március 5-én, szombaton 20 órakor Spanyolországban lép pályára a „visszavágón”.

Az Anne Mette Hansennal felálló Dánia hét gólos, 35-28-as győzelmet aratott idegenben a Crina Pinteát is soraiban tudó Románia ellen. Csapatkapitányunk és beállónk is 6-6 góllal segítette nemzeti válogatottját. Legközelebb március 5-én Dániában találkozik egymással a két együttes.

A EB címvédő Norvégia 32 – 27-re győzött Montenegró ellen az Európa Kupában. Kari Brattset Dale 8, Stine Oftedal 3 gólt szerzett, Veronica Kristiansen ezúttal nem talált be, míg Silje Solberget ezúttal nem nevezték. A „visszavágóra” március 5-én Norvégiában kerül sor.

A március 3-i játéknapon Svédország Szebiával, míg Franciaország Horvátországgal mérkőzik meg. 

Fotó forrása: MKSZ