A Győri ETO Kézilabda Club az egyesület alapszabályának értelmében Közgyűlést hívott össze, ahol a tagság megválasztott egy új Elnökséget, melynek tagjai Görbicz Anitát kérték fel a klub vezetésére. Az új elnök megbízatása három évre szól. A klub eddigi működési modelljében a Magyar Kézilabda Szövetség jövő évi Versenykiírása értelmében a közeljövőben átalakulás várható.

A Győri Audi ETO Kézilabda Club a közelmúltban Közgyűlést tartott, ahol az egyesület tagja új elnökséget választottak meg. Minderre azért volt szükség, mivel több elnökségi tag is jelezte, hogy a jövőben nem tudják ellátni az elnökségbeli feladataikat. Ezáltal az egyesületet immár egy héttagú, részben új Elnökség vezeti.

A Győri ETO Kézilabda Club újonnan megválasztott elnökségének tagjai:

Vanyus Attila
örökös tiszteletbeli elnök

Endrődi Péter
Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök

Görbicz Anita
Győri Audi ETO KC, sportigazgató

Pálinger Katalin
Magyar Kézilabda Szövetség, alelnök

Radnóti Ákos
Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester

Virág-Adorján Andrea
Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos

Wieszt Attila
Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató

Az egyesület Alapszabálya értelmében a frissen megválasztott Elnökség saját tagjai közül kellett, hogy válasszon elnököt. Az Elnökség 2022. április 5-i ülésén egyhangúan Görbicz Anitát kérte fel és választotta meg az elnöki pozíció betöltésére.

„Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicensz szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani!” – nyilatkozta Görbicz Anita elnök.

Klubunk ezúton tájékoztatja a közvéleményt, hogy a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában.