A Szlovákia elleni vasárnapi mérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolta a novemberi Európa-bajnokságon való részvétel a magyar női kézilabda válogatott, miután 30 – 18-ra legyőzte idegenben Portugália nemzeti együttesét.

A Golovin Vlagyimir által irányított együttes az Eb-selejtező az 5. fordulójában Portugáliában lépett pályára, és magabiztos 30 – 18-as győzelmet aratott. A Győri Audi ETO KC játékosai kiváló teljesítménnyel járultak hozzá a válogatott sikeréhez, és mindhárom játékosunk pályára lépett és Háfra Noémi, Lukács Viktória és Schatzl Nadine egyaránt 3 – 3 gólt szereztek az összecsapáson.

A találkozó után Háfra Noémit kértük meg, hogy értékelje az összecsapást.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. A célunk az volt a portugálok ellen, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, ami szerencsére a kezdetektől sikerült is. A védekezésben nagyon fontos szerepet játszott, hogy Janurik Kinga nagyon jól védett és ezáltal könnyű gólokat is tudtunk szerezni. Mostantól a vasárnapi, Szlovákia elleni mérkőzésre fókuszálunk, és a célunk, hogy csoportelsőséget ünnepelhessünk az Audi Aréna Győrben.” – nyilatkozta a játékos.

A magyar női kézilabda válogatott 2022. április 24-én, vasárnap 14:45-kor Szlovákia együttesét fogadja az Eb selejtező utolsó mérkőzésén az Audi Aréna Győrbe.

Fotó forrása: MKSZ