Az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC a Brest Bretagne otthonában vendégszerepelt. Az első félidő nehezen indult csapatunk számára, és az első harminc perc után 11 – 8-ra vezettek a hazaiak. A második félidőben feljavult csapatunk védekezése, és Leynaud fantasztikus védéseivel segítette csapatunkat. Végül 21 – 21-es döntetlen eredmény született Franciaországban, azaz minden Győrben dől el a jövő héten.

Ambros Martín vezetőedző a találkozón nem számíthatott Silje Solbergre és a várandós Kari Brattset Dale-ra. Vezetőedzőnk a Lukács, Kristiansen, Blohm, Hansen, Oftedal, Fodor hatossal és Glauserrel a kapuban a kapuban kezdte meg a találkozót, támadásban Hansen helyére Ryu érkezett. A találkozó két bresti góllal indult, melyekre a 4. perben Kristiansen válaszolt (2 – 1), és Lukács góljával már döntetlen volt az eredmény (2 – 2). 10 perc elteltével egy góllal, 5 – 4-re vezettek a franciák.  A félidő felére 3 gólosra növelte előnyét a hazai együttes (7 – 4), ezért Ambros Martín kikérte első idejét a találkozón. A félidő utolsó 10 percére 5 gólos bresti vezetéssel fordultak a csapatok (10 – 5). A félidő utolsó perceiben faragott hátrányából csapatunk, és végül 11 – 8-as francia vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben Amandine Leynaud érkezett a győri kapuba Glauser helyére. 6 perc elteltével Nze Minko találatával egy gólosra csökkentette hátrányát csapatunk (12 – 11). A 45 percre fordulva újra két gólosra növelte előnyét a hazai együttes (17 – 15). Az ötvenedik percben Leynaud védéseinek köszönhetően Hansen góljával kiegyenlített (18 – 18), és három perccel később a vezetést is megszerezte csapatunk (19 – 18). A mérkőzés vége óriási izgalmakat hozott, és végül 21 – 21-es döntetlen eredménnyel zárult a találkozó, ami azt jelenti, hogy a FINAL4-ba jutás kérdése teljesen nyílt maradt a május 7-i győri találkozóra.

Ambros Martín: „Nem vagyok boldog, a játékkal nem vagyok elégedett, maximum azzal ahogy küzdöttünk ma. Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, sokszor megremegtünk. Egy izgalmas meccs volt, nagy hullámvölgyekkel. A védekezésünknek köszönhetően értük el a döntetlen eredményt.”

Lukács Viktória: „Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, de úgy gondolom a második félidőben összeszedtük magunkat. Fel voltunk készülve, hogy kemény agresszív mérkőzés lesz, de örülök, hogy jövő héten Győrben dönthetünk a továbbjutásról.”