Az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második mérkőzésén a Győri Audi ETO KC a Brest Bretagne együttesét fogadta a telt házas Audi Aréna Győrben. Kőkemény védekezéssel és Leynaud, valamint Glauser fantasztikus védéseinek köszönhetően 35 – 23-as győri győzelem született, ezzel csapatunk bejutott az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ba.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Hansen, Oftedal, Blohm, Ryu, Faluvégi hatossal és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót. Az első találatot a vendég együttes szerezte, de a 8 percben Amandine Leynaud védéseinek kösz9nhetően 6 – 3-ra már csapatunk vezetett. 15 perc elteltével négy gólossá növeltük előnyünket (11 – 7). A szenzációsan védő Leynaud labdaszerzésének és Odtedal 6 góljának köszönhetően a félidő utolsó 10 percére 13 – 9-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. A félidő végére alakult a legnagyobb különbség a két együttes között, és végül 20 – 12-es győri előnnyel zárult az első játékrész.

A második harminc perc is vendég találattal indult, melyre Pintea válaszolt, és a 34. percben 24 - 15-re vezettek Ambros Martín tanítványai. A 40. percben pedig Lukács góljával már 10 gólos volt csapatunk előnye a találkozón (26 – 16). Honfitársát Laura Glauser váltotta a kapuban, aki negyedórával a vége előtt hétméterest hárított. A 47. percben Ryu Eun Hee megszerezte csapatunk harmincadik találatát (30 – 20). Az utolsó hét percre 11 gólos előnnyel fordultak Oftedalék. Az utolsó percek igazi örömjátékot hozott és végül kiütéses 12 gólos győri győzelem született.

Ambros Martín: „Minden forgatókönyvre igyekeztünk felkészülni a héten. Ma olyan csapatteljesítmény volt a pályán, amire nem találok szavakat. A legjobbunkat kellett nyújtani ahhoz, hogy meg tudjuk verni ma a Berst együttesét. A közönség, a hangulat leírhatatlan volt, ami extra motivációt adott nekünk. Büszke és boldog vagyok a csapatomra, mert amit ma láttunk a pályán az mindent elmond magunkról.”

Stine Oftedal: „Reméltük, hogy ilyen fantasztikus hangulatban játszhatunk, mert az mindig plusz energiákat hoz ki belőlünk. Nagyon intenzív volt a mérkőzés, tudtuk, hogy mire képes a Brest, hiszen nagyon nehézzé tették az első összecsapást is. Nagyon nehéz és hosszú hét volt, hogy megtaláljuk azt amin javítanunk kell, de ma minden jól sikerült, és boldogok vagyunk a továbbjutás miatt.”