Sajtótájékoztatón értékelte a Győri Audi ETO KC csapatának vezetőedzője Ambros Martin és Anne Mette Hansen csapatkapitány a júniusi budapesti EHF Női Kézilabda FINAL4 elődöntőinek sorsolását. A sajtótájékoztatón Ambros Martín nyilatkozatot tett eltiltásával kapcsolatban is.

A Bajnokok Ligája 2022. május 10-i sorsolásán kiderült, hogy a Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerg együttesével csap össze az EHF Bajnokok Ligája FINAL4 elődöntőjében a budapesti MVM Dome-ban a döntőbe jutásért. 

„Világklasszisokat soraiban tudó csapatok találkoznak a FINAL4-ban, és itt már bármi megtörténhet. Az a csapat tud majd nyerni, aki azon a két napon a legjobb formáját tudja hozni. Az egyik legfontosabb szerepet a mentális felkészültség fogja játszani, ez fontosabb lesz, mint a technikai és taktikai repertoár. Kiváló norvég és dán játékosok alkotják a csapat magját, így bármilyen ellenfélnek nagy nehézséget jelent a legyőzésük. Az Esbjerg a szezon során több problémával is megküzdött, de mindezek ellenére eljutott a végjátékig. Szeretnénk jól felkészülni, igazi csapatként együtt küzdeni, és bízom benne, hogy mire oda kerülünk a lehető legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani.”  - nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

A Team Esbjerg csoportelsőként vághatott neki a negyeddöntő küzdelmeinek, így a Bukarestet legyőzve tudott története során először bejutni a BL legjobb négy csapata közé. 

„Nagyon várjuk már a FINAL4 hétvégéjét, és természetesen győzni szeretnénk mindkét nap. Ismerem az Esbjerg csapatát és a játékosait, biztos vagyok benne, hogy maximálisan felkészülnek a játékunkból és az is biztos, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy legyőzzenek bennünket. Nehéz elődöntőre számítok, de meg kell tudnunk őket állítani.” – mondta Anne Mette Hansen csapatkapitány.

Ma az is hivatalossá vált, hogy csapatunk az első elődöntőt játssza majd június 4-én szombaton, így a Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg összecsapás 15:15-kor fog kezdődni. Ezt követi majd a Metz - Vipers elődöntője.

A sajtótájékoztatón vezetőedzőnk Ambros Martín elmondta, hogy élni kíván fellebbezési jogával a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi és Etikai Bizottsága által hozott elsőfokú határozat ellen. Mint ismert a Fegyelmi Tanács vezetőedzőnket két bajnoki mérkőzésre tiltotta el, továbbá 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

„Magánszemélyként szólalok most fel, nem vezetőedzői pozíciómban. Először is szeretnék elnézést kérni a klubtól, a játékosoktól és a szurkolóktól a történtekért. Sajnálom, hogy erről még most is beszélni kell. Szeretnék élni a jogommal, hogy megvédjem magam, ezért fellebbezési jogommal élni fogok, mert az elsőfokú határozat szerintem nem fedi a teljes valóságot. Azt gondolom, nem védhettem meg magam, mert azonnal végrehajtható lett a fegyelmi határozat. Véleményem szerint, a büntetés mértéke, és az, ami történt, nincs egyensúlyban egymással. Jelen nyilatkozatommal a fegyelmi eljárással kapcsolatos témát lezárom, készülni kívánok a két hátralévő bajnoki mérkőzése, valamint a Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája négyes döntőire. A fellebbezéssel elsősorban saját magamat, emberi méltóságomat szeretném megvédeni. Ahová kell ez ügyben mennem, odáig elmegyek.” – mondta Ambros Martín.

Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC elnökségi tagja, elmondta, hogy a klub támogatja Ambros Martínt a fellebbezés kapcsán. „Támogatjuk vezetőedzőnket, hogy élhessen a mindenkit megillető joggal, a fellebbezéssel. Ambros Martín már a Fegyelmi Tanács ülésén is jelezte, hogy nem ért egyet a döntéssel. Az FTC elleni mérkőzés kapcsán klubunkat is fegyelmi eljárás alá vonta az MKSZ illetékes szerve, a szurkolók magatartása miatt 100.000 forintos büntetést kaptunk.” - nyilatkozta Endrődi Péter.

A klubvezető az átalakulás kapcsán is híreket mondott, hiszen a licensz szabályzat miatt szükséges folyamat újabb mérföldkőhöz értekezett. “A gazdasági társasággal kapcsolatban tájékoztatok mindenkit, hogy az MKSZ a licenc kérelmet befogadta pár apró hiánypótlással. Ezt hamarosan pótolni fogjuk, így a Győri Audi ETO KC készen áll a következő szezonra.” – mondta a Győri ETO Kft. ügyvezetője.