Május első hetén a Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata a SZISE ellen a Serdülő bajnokságban, az NB II-ben pedig a Celldömölki VSE ellen lépett pályára. A 3-as fiataljaink ellenfelei a Budaörs gárdája volt a Serdülő I. osztályban, valamint a PEAC az Ifjúsági II. osztályban.

 

Akadémia 2-es csapatunk 2022. május 4-én a fővárosban vendégszerepelt a Serdülő I. osztályban, ellenfele a SZISE alakulata volt. Annak ellenére, hogy az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mégis a hazaiak vonulhattak 2 gólos előnnyel a pihenőre. A második játékrész 16-14-ről indult, és Bordás Bianka vezérletével próbáltunk mindent megtenni, hogy átvegyük a vezetést, de sajnos egy gólnál közelebbre nem sikerült kerülnünk, végül pontok nélkül térhettünk haza.

„Amíg bírtuk, lépést tudtunk tartani az ellenfelünkkel, de ilyen mérkőzéseket idegenben nem lehet 4 egészséges mezőnyjátékossal megnyerni. Normál esetben kötelező győzelmet vártunk volna el.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

SZISE – Győri Audi ETO KC I. (16-14) 28-23

Győri Audi ETO: Tálas Alexa, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 7, Nyerges Anna 3, Tóth Gabriella 3, Tallós Csillag 2, Domján Dalma 1, Tálas Réka (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 4, Raczenböck Blanka 3, Jaczkó Lili, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

Bordásné Horváth Maraianna és Tóth Lászlóné tanítványai május 7-én a Celldömölk csapatát fogadták hazai pályán az NB II-ben. A mérkőzés első 20 perce kiélezett csatát hozott, majd a vendégek ritmust váltottak, aminek köszönhetően 5 gólos előnnyel vonulhattak a pihenőre (13-18). A második játékrészben sem úgy alakult a meccs forgatókönyve, ahogyan trénerünk szerette volna, és bár próbáltunk felzárkózni, az idő mégsem volt elegendő, hogy ekkora hátrányt ledolgozzunk.

„A mai meccsen nem tudtunk a hibáinkból tanulni, bátortalan támadójátékkal sok esély nincs arra, hogy meccset nyerjünk. Védekezésben nem volt meg a kellő agresszivitás, az ellenfél vonaljátékosai szinte hibátlanul fejezték be a támadásaikat.”- összegzett Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri ETO KC U22 – Celldömölki VSE (13-18) 25-35

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 8, Papp Vivenn 4, Takács Lili (k), Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 3, Nyerges Anna, Tóth Gabriella, Kovács Kata 2, Nagy Rebeka 1, Herr Zsanna, Torma Borbála 3, Soponyai Lili, Raczenböck Blanka 4, Németh Henriett (k)

 

Akadémia 3-as fiataljaink május 3-án Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadták a Budaörs csapatát a Serdülő I. osztályban. A találkozó 17. percéig volt szoros az eredmény (10-9), a folytatásban azonban egy 5-0-ás szériát követően magabiztos előnyre tudtunk szert tenni. A második félidőt 3 gólos előnyről kezdtük (18-15), amit Pádár Laura vezérletével egészen a párharc végéig folyamatosan növelni tudtunk, ennek köszönhetően magabiztos győzelmet ünnepelhettünk.

„Nem vagyok teljesen boldog, mert rengeteg hibával játszottunk, elsősorban az „agresszív” védekezésünknek köszönhetően biztosan tudtunk nyerni.” -nyilatkozta Kocsis Tibor edző.

„Nagyon örülünk a mai győzelemnek, reméljük a folytatásban is így tudjuk nyerni a meccseket, és akár a döntőben is ott lehetünk.” -összegzett a 9 találatig jutó Pádár Laura.

Győri Audi ETO KC II – Moyra-Budaörs Handball (18-15) 43-34

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka 1, Kiss Diána 7, Pádár Laura 9, Császár Dorka 2, Szár Evelin 3, Borbély Petra 1, Rosta Edina (k), Horváth Lili (4), Kovács Boglárka 3, Barta Petra 3, Mónus Borbála (k), Németh Petra 1, Varga Dalma 7, Szalai Luca 2

Vezetőedző: Kocsis Tibor

Kocsis Tibor és Petróczi Viktória együttese május 7-én Pécsett lépett pályára az ifjúsági II. osztályban. A 20. fordulóban egy jó iramú mérkőzésen magabiztos győzelmet ünnepelhettünk, ami számunkra azt is jelentette, hogy két fordulóval a szezon vége előtt megnyertük a bajnokságot.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy két fordulóval a vége előtt megnyertük a bajnokságot. Eleinte nem számítottunk erre, de adódott az esély, jöttek a mérkőzések, és végül sikerült. Nagyon örülünk, a lányok odatették magukat, sajnos Kovács Bogi súlyos sérülést szenvedett, ezúton is jobbulást kívánunk neki.” -mondta Kocsis Tibor edző.

 PEAC – Győri Audi ETO KC II. (14-22) 29-36

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett, Granát Dorka, Kiss Diána, Pádár Laura, Császár Dorka, Szár Evelin, Borbély Petra, Rosta Edina (k), Horváth Lili, Kovács Boglárka, Barta Petra, Németh Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca

Vezetőedző: Kocsis Tibor