Május második hetén a Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata a Dunaújváros együttese ellen lépett pályára az Ifjúsági I. osztályban, míg a Tempo KSE ellen az NB1/B-ben. A 2-es akadémistáink Szombathelyen vendégszerepeltek az NBII-es bajnokságban, míg itthon a DKKA együttesét fogadták.

 

Akadémia 1-es fiataljaink 2022. május 11-én a Dunaújváros alakulatát fogadták hazai pályán az Ifjúsági I. osztályban. A találkozót remekül kezdtük, Farkas Eszter találatával a 6. percben már 5-0-ra vezettünk. A folytatásban a kezdeti lendületet még tovább tudtuk fokozni, valamint Dobány Kitti bravúrjainak is köszönhetően a 22. percben 10 gólra növeltük az előnyünket (14-4). A második játékrész 16-7-ről indult, és a játék képe a hajrában sem változott, Ogonovszky Eszterék a mérkőzés végéig őrizni tudták az eredményt. A mérkőzés egészéről elmondható, hogy a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Fiataljaink az 5. helyről várhatják a folytatást. 

„Nagyon motiváltak voltunk az első perctől kezdve. Olyan kiváló védekezést nyújtottunk, ami bármelyik csapat ellen hatékony lett volna, ez magabiztosságot adott a támadójátékhoz, és felszabadultan tudtunk kézilabdázni.”-összegzett Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC – Dunaújvárosi KKA I. (16-7) 27-18

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 5, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 2, Havasi Virág 3, Gerencsér Fanni 1, Tallós Kamilla 2, Herr Zsanna 1, Torma Borbála, Moharos Andrea, Dobány Kitti (k), Szemes Szonja 4, Farkas Eszter 4, Kövér Luca, Farkas Júlia 5

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai május 14-én Gyálon léptek pályára a Tempo KSE ellen az NB1/B Alsóházában. A párharcot a hazaiak kezdték jobban, és annak ellenére, hogy Szemes Szonja vezérletével klubunk fiatalja próbáltak lépést tartani az ellenfelükkel, a félidő végére azonban nagyobb gólkülönbség alakult ki a két csapat között. A második játékrészt 9 gólos hátrányról kezdtük (21-12), habár Farkas Eszterék mindent megtettek, hogy a hátrányukat ledolgozzák, sajnos még ez sem volt elegendő a pontszerzéshez. Csapatunk a tabella 9. helyéről várja a folytatást.

„A fiatalságunk és a rutintalanságunk eldöntötte a mérkőzést, mire összeállt volna a védekezésünk, az ellenfél már gólt is dobott. A visszarendeződésünk okozta a legnagyobb gondot a mérkőzésen, nem segítettek a kapusoknak sem. A nagy előny ellenére az ellenfél többet hibázott, ez kihasználva végül tudtuk a saját játékunkat játszani.” – mondta Pigniczki Krisztina edző.

Tempo KSE – Győri ETO KC U19 (21-12) 35-28

Győri Audi ETO: Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 1, Havasi Virág 1, Gerencsér Fanni 3, Tallós Kamilla 1, Herr Zsanna, Moharos Andrea 2, Szemes Szonja 8, Farkas Eszter 8, Kövér Luca 1, Farkas Júlia 3

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Akadémia 2-es együttesünk Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadta a Dunaújváros csapatát május 11-én a Serdülő I. osztályban. A párharcot egyértelműen a DKKA fiataljai kezdték jobban, akik már az első félidő elején egy 5-1-es sorozatot követően magabiztos vezetésre tudtak szert tenni. Azonban Raczenböck Blanka fantasztikus teljesítményének köszönhetően elindult a győri felzárkózás, és a 16. percben már csak 2 gólos hátrányban voltunk (8-10), sőt a 25. percben Soponyai Lili találatával már ki is egyenlítettünk. Az elrontott első félidei hajrá miatt a második játékrész 15-19-ről indult, és annak ellenére, hogy Kövér Lucáék mindent megtettek azért, hogy ledolgozzák a hátrányukat, a hosszabb kispad az újvárosiaknak kedvezett. Az 51. percben már 8 gól is volt a hátrányunk (22-30), azonban a végjátékban Tóth Gabriella góljainak is köszönhetően sikerült közelebb kerülnünk, de a pontszerzés sajnos most elmaradt. Csapatunk a tabella 7. helyéről várja a következő fordulót.

„Mindenképp dicséret illeti a játékosokat, mert a megbeszéltek szerint tették a dolgukat. Amíg csere nélkül bírtuk, partiban voltunk, amikor változtatni kényszerültünk, nem tudtuk fent tartani azt a játék minőséget, amivel eredményesebbek lehetünk. Viszont örülök, mert a hozzánk becsöppent fiatalok élnek a kapott játékpercekkel, és a csapat segíti őket a pályán is.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC I – Dunaújvárosi KKA I. (15-19) 28-33

Győri Audi ETO: Tálas Alexa, Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 3, Nyerges Anna 1, Tóth Gabriella 3, Tallós Csillag 1, Domján Dalma 1, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 5, Raczenböck Blanka 9, Németh Henriett (k), Kövér Luca 5

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

 

Bordásné Horváth Marianna tanítványai május 14-én idegenben folytatták az NBII-es bajnokságot, ahol az ellenfél a Szombathely csapata volt. Fiatal kapusunk, Németh Henriett védéseinek, valamint a pontos befejezéseknek köszönhetően a 11. percben már 4 gólos előnyre tudtunk szert tenni (1-5). Klubunk növendékei a megszerzett előnyt még tovább tudták növelni, és Bordás Bianka találatával 9-16-os félidei eredménnyel mehettek a pihenőre a csapatok. A második játékrész Nyerges Anna találatával indult, és Németh Henriett védéseivel folytatódott. A jól működő támadójátékunknak köszönhetően Papp Viviennék fokozatosan tudták növelni az előnyüket egészen a mérkőzés végéig, végül játékosaink kiütéses győzelmet ünnepelhettek. Fiataljaink a tabella 7. helyéről várják a folytatást.

„Nagyon erős és eredményes félidőt produkáltunk, mindenkit dicséret illet. A fordulás után sem volt kétséges a mérkőzés kimenetele, így lehetőség nyílott a taktikai elemek gyakorlására.” -mondta Bordésné Horváth Marianna edző.

Szombathelyi KKA U22 – Győri ETO KC U22 (9-16) 23-36

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 4, Papp Vivienn 5, Hajdó Jázmin 1, Bordás Bianka 4, Nyerges Anna 4, Tóth Gabriella 5, Kovács Kata 2, Nagy Rebeka 3, Torma Borbála 2, Raczenböck Blanka 6, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna