A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata két mérkőzést játszott az elmúlt héten, a Nemesvámos és a Kispest csapatai ellen zárták a bajnokságokat.

Akadémia 1-es fiataljaink 2022. május 18-án a Nemesvámos otthonában játszották az utolsó mérkőzésüket az Ifjúsági I. osztályban. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de Farkas Júlia vezérletével próbáltunk lépést tartani az ellenfelünkkel, aminek köszönhetően a 14. percben Ogonovszky Eszter találatával ki is egyenlítettünk (6-6). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sajnos a vezetést nem sikerült átvennünk, és két gólos hátrányba kerültünk az első félidő végére (13-11). A második játékrészben Ogonovszkyék mindent megtettek, hogy a hátrányukat lefaragják, és egy nagyszerű végjátékot követően az 59. percben klubunk növendékei ki is egyenlítettek (25-25). Azonban a vezetést most sem sikerült átvennünk, ráadásul egy utolsó másodperces hazai találattal (27-26) pont nélkül kellett hazatérnünk. Csapatunk a 6. helyen zárta az idei szezont az Ifjúsági I. osztályban.

„Nem azzal a játékkal kezdtük a mérkőzést, mint amit megbeszéltünk. Nem voltunk elég határozottak a védekezésben, illetve nagyon sok helyzetet hagytunk ki. A szerencse sajnos elkerült minket a meccs végén, nem tettünk érte eleget.” – értékelt Pigniczki Krisztina edző.

BDSE Nemesvámos – Győri ETO KC (13-11) 27-26

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 10, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág 1, Havasi Virág 2, Gerencsér Fanni 2, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála, Moharos Andrea, Szemes Szonja 2, Farkas Eszter, Kövér Luca 2, Farkas Júlia 7

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

Pigniczki Krisztina lányai május 22-én hazai pályán fogadták a Kispest csapatát az NB I/B Alsóház utolsó fordulójában. Az első 20 perc még kiegyenlített játékot hozott, és annak ellenére, hogy Szemes Szonjáék minden energiájukat mozgósítottak, hogy meccsben maradjanak, de az első félidő végjátéka nem sikerült túl jól, és 7 gólos hátrányban vonulhattunk a pihenőre (12-19). A második játékrészben a vendégek továbbra is jobban tudták az akaratuk érvényesíteni, így sajnos esély sem volt arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk (28-36). Az NB I/B Alsóházát a 9. helyen zárta az Akadémia 1-es csapatunk.

„A célunk az volt, hogy megnehezítsük az erősebb és tapasztaltabb ellenfelünk dolgát, és megdolgoztassuk a pontszerzésért. Az első 10 percben méltó ellenfelek voltunk, majd a hibáinkat kihasználták, és sok gólos különbség alakult ki. A következő játékrészben szakaszokban tudtunk csak jó játékot felmutatni, akkor sikerült felzárkóznunk. Sajnos a végére nem volt elég hit bennünk az elfogadható eredményhez. Mindenkinek köszönöm az egész éves becsületes munkáját.” -összegzett Pigniczki Krisztina edző.

Győri ETO KC U19 – Kispest NKK (12-19) 28-36

Győri Audi ETO: Ogonovszky Eszter 4, Győri Alexa (k), Takács Lili (k), Varga Virág, Havasi Virág, Gerencsér Fanni 2, Tallós Kamilla, Herr Zsanna, Torma Borbála 1, Moharos Andrea 3, Szemes Szonja 9, Farkas Eszter 1, Kövér Luca 2, Farkas Júlia 6

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina