A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es csapata egy-egy mérkőzéssel zárta le a Serdülő I. osztály, valamint az NB II. küzdelmeit. A csapatunk mindkét versenysorozatban a középmezőnyben zárta az évadot.

Akadémia 2-es csapatunk május 18-án Nemesvámoson vendégszerepelt a Serdülő I. osztályban. Az első félidőben nem bírtak egymással a felek, azonban egy gólos előnnyel mégis mi mehettünk a pihenőre (15-16). A második játékrészben Bordásné Horváth Marianna tanítványai eredményes támadásokat tudtak vezetni, és Raczenböck Blanka vezérletével a 46. percre megnyugtató előnyt tudtak kialakítani (19-27). A véghajrá izgalmasra sikeredett, ugyanis a hazaiak utolsó energiájuk is mozgósították, hogy a hátrányukat lefaragják, és szorossá tegyék az eredményt, de a hátralévő idő nem volt elég ahhoz, hogy a győzelmünket veszélyeztessék (30-33). A begyűjtött két ponttal a tabella 7. helyén fejeztük be a Serdülő bajnokságot.

„Nagyon erős és eredményes első félidőt produkáltunk, mindenkit dicséret illet. A fordulás után sem volt kétséges a mérkőzés kimenetele, így lehetőség nyílt taktikai elemek gyakorlására.” – mondta Bordásné Horváth Marianna

BDSE Nemesvámos – Győri Audi ETO KC I (15-16) 30-33

Győri Audi ETO: Tálas Alexa, Hajdó Jázmin 1, Bordás Bianka 4, Nyerges Anna 4, Tóth Gabriella 3, Tallós Csillag, Domján Dalma, Tálas Réka (k), Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 5, Raczenböck Blanka 11, Németh Henriett (k), Kövér Luca 5

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna

 

Bordásné Horváth Marianna és Tóth Lászlóné tanítványai május 22-én utolján léptek pályára az idei NB II-es bajnokságban, az ellenfél a SZESE Győr csapata volt. A városi rangadó első félideje kiélezett játékot hozott, de a pár gólos előny mindig a vendég SZESE csapatánál volt. A vezetést az első félidő hajrájában sajnos nem sikerült átvennünk, és két gólos hátrányban mehettünk a pihenőre (10-12). A második játékrész elején Nagy Nikolették próbáltak felzárkózni, de a vendégek egy nagy rohamot követően olyan behozhatatlan előnyre tettek szert, ami a két pont sorsát el is döntötte (23-31). Klubunk növendékei a tabella 7. helyén fejezték be az NB II-es bajnokságot.

„Az első félidő teljesen nyitott volt, mindig tudtunk váltani az ellenfél támadásaink kivédekezésére, viszont a folytatásban nekik voltak friss embereik és cserélgettek, míg minket a szívünk vitt előre, mind támadásban, illetve védekezésben.” – nyilatkozta Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri ETO KC U22 – SZESE Győr (10-12) 23-31

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 6, Papp Vivienn 1, Takács Lili (k), Hajdó Jázmin, Bordás Bianka 3, Nyerges Anna 3, Tóth Gabriella 2, Kovács Kata 2, Nagy Rebeka, Torma Borbála, Raczenböck Blanka 6, Németh Henriett (k)

Vezetőedző: Bordásné Horváth Marianna