A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében a Győri Audi ETO KC a Dunaújváros együttesével mérkőzik meg a debreceni Főnix Arénában. Az összecsapás 2022. május 28-án, szombaton 18:15-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. Jegyek a négyes döntőre még kaphatóak.

A Győri Audi ETO KC címvédőként várja a Török Bódog Női Magyar Kupa idei négyes döntőjét május utolsó hétvégéjén. Csapatunk az 5. fordulóban csatlakozott a küzdelmekhez, amikor a Kisvárda Master Good SE legyőzésével jutott be a legjobb 4 csapat közé. A márciusi mérkőzésen Ambros Martín tanítványai 33 – 19-re győzték le a kisvárdaiakat az Audi Aréna Győrben, ezen a találkozón Crina Pintea szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 7-et. Az áprilisi sorsoláson pedig az is kiderült, hogy csapatunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese ellen vívhatja ki a döntőbe jutást. 

Nézzük, hogy szombati ellenfelünk, akik ellen a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben legutóbb május 14-én 34 – 18-ra nyertünk az Audi Aréna Győrben, hogyan jutott be a Magyar Kupa FINAL4-ba. 

A DKKA a harmadik fordulóban csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmeihez, és hazai pályán a Szombathely csapatát 32 – 29-re legyőzve jutott tovább a következő körbe. A 4. fordulóban az MTK Budapest látogatott Dunaújvárosba, és a hazaiak egy szoros mérkőzésen 28 – 26-ra múlták felül a budapestieket. Az következő fordulóban az NBI/B keleti csoportját toronymagasan nyerő, és ezzel az élvonalba feljutó Békéscsaba együttese várt Vágó Attila tanítványaira. A Kohász egy remek második félidei játékkal 28 – 22-re győzött és ezzel kvalifikálta magát a négyes döntőre. 

A Győri Audi ETO KC és a DKKA fennállása során még sosem találkozott egymással a Magyar Kupa elődöntőjében.

A DKKA elleni elődöntő előtt Stine Oftedalt kérdeztük.

A mérkőzést a Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka játékvezető páros vezeti és az M4 Sport élőben közvetíti. 

A két napos eseményre még váltható bérlet, amely a hétvége valamennyi mérkőzésén való részvételre jogosít.

Jegykategóriák:
1. kategória: 9.000 Ft
2. kategória: 7.000 Ft
3. kategória: 5.000 Ft

Jegyek a tickets.funcode.hu/events oldalon vásárolhatóak meg.

A Török Bódog Női Női Magyar Kupa négyes döntő programja:

2022.05.28., szombat

15:45 FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC

18:15 Győri Audi ETO KC – DKKA

2022.05.29., vasárnap

15:00 Bronzmérkőzés

17:45 Döntő