Farkas Johanna, Gerencsér Fanni, Kürthi Laura és Pál Tamara után, a Győri ETO KC Akadémiáján nevelkedő újabb fiatal tehetséges játékos igazol magyar első osztályú egyesületbe. Szemes Szonja a 2022/2023-as szezonban az Alba Fehérvár csapatában folytatja pályafutását.

Szemes Szonja 2017 óta igazolt játékosa a Győri ETO Kézilabda Clubnak, és a korosztályos csapatokat végig járva az idei évadban a felnőtt csapatban is lehetőséghez jutott, ahol a bizalmat gólokkal hálálta meg. A klub vezetése a fiatal tehetség fejlődését szem előtt tartva, úgy döntött, hogy hozzájárul a 18 éves játékos klubváltásához azért, hogy az élvonalban szerepelhessen és fejlődhessen.

„Szemes Szonja még a következő szezonban is meghatározó játékosa lehetett volna Akadémiai 1-es csapatunknak, ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy a játékos fejlődése érdekében hozzájárulunk az Alba Fehérvárhoz történő átigazolásához. Nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan kerülnek ki játékosok a Győri ETO Akadémiáról, és első osztályú csapatokban folytathatják pályafutásukat. Jól látszik, hogy az utánpótlásunkban végzett munka meghozza gyümölcsét, és rendre megtalálják helyüket az itt nevelkedett sportolók a magyar élvonalban. Bízom benne, hogy Szonja az Alba együttesében tovább fejlődik. Ezúton kívánok neki sok sikert a pályafutásához.” – nyilatkozta Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Szeretném megköszönni az ETO-nak az elmúlt éveket, és azt a sok munkát, amit közösen azért végeztünk, hogy minél jobb játékos lehessek. Tudtam, hogy eljön az idő, mikor egyesületet kell majd váltanom, de hálás vagyok a tudásért és az alapokért, amiket itt szereztem. Nagyon örülök, hogy az idei szezonban a felnőtt csapatban is pályára léphettem. Bízom benne, hogy egyszer nem csak ellenfélként térhetek vissza Győrbe.” – mondta Szemes Szonja.

Szemes Szonjának további sok sikert kívánunk!