Az EHF Bajnokok Ligája FINAL4 első elődöntőjében a Győri Audi ETO KC a dán Esbjerg ellen lépett pályára. Az első félidőben fej – fej mellett haladtak a csapatok, és végül 15 – 15-ös döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidő első percétől kezdve kezünkbe vettük az irányítást, és végül 32 – 27-re nyertünk a dán Esbjerg ellen. Az öt gólos győri sikernek köszönhetően csapatunk bejutott a vasárnapi fináléba, amely 2022. június 5-én 18 órakor kezdődik.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Hansen, Oftedal, Blohm, Kristiansen, Lukács hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg az Esbjerg elleni elődöntő mérkőzést. Az első találat a dánok nevéhez fűződött, melyre Kristiansen egy hétméteressel válaszolt (1 – 1).  Tíz perc elteltével először volt két gólos különbség a dán együttes javára (4 – 6). A 20. percben továbbra is két gólos előnyben volt az Esbjerg együttese, ekkor Ambros Martín kikérte első idejét a találkozón (10 – 12). Anne Mette Hansen hetesének köszönhetően a 25. percben 13 – 13-as döntetlen volt az állás, majd három perccel később Blohm góljával 15 – 14-re csapatunk vezetett. Az elődöntő első harminc perce végül 15 – 15-ös döntetlen eredménnyel zárult.

A második játékrész Fodor Csenge találatával kezdődött, majd Faluvégi talált be, így a 33. percben 17 – 15-re vezetett csapatunk.  Solberg védéseinek és pontos támadásoknak köszönhetően a 40. percben már három gólos volt csapatunk előnye (22 – 19). A 43. percben 24 – 20-ra vezetett csapatunk, kapuba Leynaud érkezett, aki hétméterest hárított, majd lehúzta a rolót hosszú percekre, ezzel segítetve a csapatot. A mérkőzés utolsó tíz percére három gólos, 26 – 23-as győri vezetéssel fordultak a csapatok. Négy perccel a vége előtt öt góllal, 30 – 25-re vezetett csapatunk. Bravúros védésekkel és gólokkal tarkította csapatunk az utolsó perceket és öt gólos győzelmének köszönhetően (32 – 27), bejutott a 2021/2022-es EHF Női Bajnokok Ligája döntőjébe.

Ambros Martin: „Először is szeretnék gratulálni az Esbjerg csapatának, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Hihetetlen utat tettünk meg eddig a mérkőzésig, holnap pedig már a döntőben kell teljesítenünk. Remek második félidőt produkáltunk kemény védekezéssel, ha ilyen fantasztikus összhangban játszunk holnap is, nehéz lesz minket megállítani.”

Silje Solberg: „Fantasztikus hangulat volt a mérkőzés során, nagyon nyerni akartunk, és a remek védekezésünkkel is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek.”

A Bajnokok Ligája FINAL4 programja:

2022.06.05. vasárnap:

15:15 Bronzmérkőzés

18:00 döntő