A 2021/2022-es EHF Női Bajnokok Ligája FINAL4 döntőjében a Győri Audi ETO KC a Vipers Kristiansand ellen lépett pályára. Fordulatokban gazdag volt az első játékrész, de végül két gólos norvég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok (13 – 15). A második félidő elején ugyan felzárkózott csapatunk, de nagy küzdelemben végül kétgólos vereséget szenvedtünk. A Győri Audi ETO KC a 2021/2022-es szezonban második helyen végzett a Bajnokok Ligájában.

Ambros Martín vezetőedző a Lukács, Kristiansen, Hansen, Blohm, Oftedal, Schatzl hatossal és Leynauddal a kapuban kezdte meg a döntőt. A találkozó első gólját a norvégok szerezték, de hamar jött a válasz Kristiansentől (1 – 1). Az első percektől kezdve keményen védekezett csapatunk, és a helyzeteit rendre gólra is váltotta, így a 11. percben három góllal, 8 – 5-re vezettünk. Negyedóra elteltével tartották három gólos előnyüket Anne Mette Hansenék (10 – 7), de egy 4 – 0-as sorozattal a norvégok a 22. percben átvették a vezetést (10 – 11). Az első félidő utolsó perceiben három gólos előnyt alakított ki a Vipers, és végül az első harminc perc két gólos norvég vezetéssel zárult (13 – 15).

A második félidő első találatát a norvégok szerezték, de egy 3 – 0-as sorozattal gyorsan kiegyenlített csapatunk (16 – 16). A 35. percben azonban újra három gólos előnybe került a Vipers (17 – 20). A 45. percre fordulva továbbra is tartotta három gólos előnyét a címvédő (23 – 26). Az utolsó percekben nem tudott közelebb zárkózni csapatunk a norvégokhoz és végül 31 – 33-as vereséget szenvedtünk. Így a Győri Audi ETO KC második helyen végzett az EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ban.

Köszönjük szurkolóinknak, akik egész évben kitartottak mellettünk, és a nehéz pillanatokban is szurkoltak a csapatnak!

Hétfőn, azaz június 6-án este 7 órára várunk mindenkit az Audi Aréna Győr főbejárata elé, hogy közösen búcsúztassuk a szezont.

Ambros Martin: „A csapatom mindent beleadott, de ez nem volt ma elég a Vipers ellen, akiknek ezúton is gratulálok. Nem tudtuk olvasni a helyzeteket megfelelőképp, az ellenfelünk szinte hiba nélkül játszott és remekül alkalmazták a 7:6 elleni játékot. Nagyon csalódott vagyok, szeretném megköszönni a szurkolóink támogatását.”

Linn Blohm: „Sikerült sok gólt szereznünk, de sok hibát is vétettünk. Rengeteget beszéltünk a lehetséges játékokról, próbáltuk helyrehozni a hibáinkat, de sajnos ma a Vipers felülkerekedett rajtunk.”