Győri Audi ETO KC akadémiáját négy játékos képviselte az elmúlt héten a serdülő válogatott összetartásán. A korosztályos nemzeti csapat a nyáron megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készült.

 

Penszki Gergely és Kun Attila vezette serdülő válogatott 2022. június 7-11. között Gyálon edzőtáborozott. Klubunkat négy játékos, Kiss Diána, Raczenböck Blanka, Rédecsi Polett és Varga Dalma, valamint Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója és Borbély Tamara akadémiai masszőr a szakmai stábot képviselte. A válogatott a 2022. július 24-30. között Besztercebányán megrendezésre kerülő EYOF-ra (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) készült, ezzel kapcsolatban Kun Attilát kérdeztük.

A mostani összetartáson mire helyeztétek a fókuszt nem sokkal az EYOF előtt?

A pandémia miatt kicsit elcsúszott a kétévenkénti rendezés, az utolsó EYOF Azerbajdzsánban volt Bakuban, ahol volt részem szövetségi kapitányként 3. helyezésig vezetni a női kézilabda csapatunkat. A múlt heti összetartáson a végleges csapat kiválasztása volt a legfőbb célunk, mivel júliusban már csak a szűkített kerettel fogunk tudni dolgozni. Emellett természetesen a taktikai repertoárunkat is kellett bővíteni az új szabályoknak megfelelően.

Hogy sikerült a kényszerű korosztályváltás?

Speciális a helyzetünk az EYOF-al kapcsolatban, mert a mi korosztályunkat a 2006-2007 -es születésű játékosok alkotják. A versenyen viszont 2005-ös lányok is játszhatnak, de már 2007-esek nem, ezért kicsit át kellett alakítani a keretünket. Mivel olimpiai versenyről van szó, ezért csak 15 játékos nevezhető, csere nélkül, ellentétben a többi világversennyel, ahol 18 utazó lehet cserelehetőséggel.

Hogyan fog zajlani a nyári felkészülés a rangos eseményre?

A felkészülésünk már ezzel a héttel kezdődött, amelyet még két hét követ július 11-től, ahol két edzőmérkőzést fogunk játszani Németország legjobbjai ellen, aztán jön az eskütétel, és utazunk is Szlovákiába. Az EYOF lebonyolítása szerint 2 négyes csoportban versenyzünk, ahonnan az első kettő jutnak tovább. Aztán keresztjáték és a döntők következnek.