Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC az U9-es palántái is sikeresen zárták a 2021/22-es szezont. Ebben a korosztályban öt csapatunk versenyzett az évad során.

Az U8-as korosztályhoz hasonlóan itt is 3 fordulót rendeztek, a szezon 2022 tavaszán indult, és minden hónapban egy fordulóban vettek részt, mindegyik alkalommal két mérkőzést játszottak a csapatok. A bajnokságban összesen 16 együttes mérettette meg magát, a Győri Audi ETO KC öt csapatatot, a Mosonmagyaróvár hármat, a Szombathely négyet, míg a Répcelak, Sárvár, Lébény, Körmend 1-1-et indított.

Klubunk I-es csapatával Dányi-Hegyi Dia versenyzett, aki utolján dolgozott együtt a lányaival a korosztályváltás miatt.

„A búcsúmérkőzésen győzelemmel, gólokkal, akarattal, küzdéssel köszönték meg a lányok a kétéves közös munkát.  Gratulálok mindenkinek, és további sok sikert kívánok nekik. Köszönöm a szülőknek a segítséget, támogatást.”- mondta Dányi-Hegyi Dia edző.

Győri Audi ETO KC I: Granát Csenge, Hajdú-Bécsi Lara, Horváth Hanna, Horváth Karina, Horváth Sára, Mihácsi Blanka, Neilinger Zsófia (k), Németh Szemira, Piedl Nikolett, Schmeidl Anna, Zámbó Jázmin, Zsédely Adél

Edző: Dányi-Hegyi Dia

A II-esek és a III-sok Vida Ingrid irányításával léptek pályára a bajnoki szezon során, aki a tanítványai lendületét és bátorságát emelte ki az évad során.

„A II-es csapatom nagyon jó iramú mérkőzéseket játszott, a lányok élvezték a játékot, és nagyon bátran ügyesen kézilabdáztak. A III-as lányaim nagyon hősiesen, felszabadultan játszottak ebben az idényben.” -értékelt Vida Ingrid edző.

Győri Audi ETO KC II: Antal Emma, Bodnár Boróka, Finta-Nagy Dóra, Hatos Júlia, Hegedüs Nóra, Katona Laura (k), Lőrincz Rebeka, Némedi Hanna, Szigethi Anna, Szilágyi Hanna

Győri Audi ETO KC III: Borbély Hanna, Goda Kata, Gölesz Hanna, Horváth Mirabel, Horváth Szófia, Lőrincz Anna, Majthényi Zselyke, Margitics Réka, Pákozdi Zoé, Szász Fanni (k)

Edző: Vida Ingrid

A IV-es és V-ös együtteseinket Horváth Tünde irányította, akik rendhagyó módon búcsúztatták az évet, ugyanis a gyerekekhez ellátogatott az egyik példaképük is. 

„Minden téren látható a mögöttünk álló két év - gondolok itt a covidra – keszekuszasága, reméljük, a következő szezon zavartalan lesz. Az évad során elvégzett edzésmunka meghozta gyümölcsét, a gyerekek tisztességesen helyt álltak, az eddig tanultakat magabiztosan és sikeresen alkalmazták.  A szezonzárás remekül sikerült az ETO ikervári alakulata számára, ugyanis ellátogatott hozzánk az édesapám – Horváth János- által nevelt játékos, Farkas Júlia, aki mesélt a BL-döntőről, pályafutásáról, ikervári éveiről, a kézilabdások életéről, mindennapjairól. Ezzel a nagy élménnyel térünk a nyári szünetre, és ez fog majd nekünk lendületet adni a továbbiakban. Köszönjük, Julcsi! Köszönjük a klubnak és a szülőknek a szezon során nyújtott támogatást!” – összegzett Horváth Tünde edző.

Győri Audi ETO KC IV: Abajkovics Flóra, Baranyai Leila (k), Erős Emma, Milkovics Maja, Szabó Emma, Takács Regina

Győri Audi ETO KC V: Bertók Enikő (k), Kámán Luca, Nagy Réka, Németh Rebeka, Nyári Zoé, Szalai Zsófia   Edző: Horváth Tünde