Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC két csapatot indított az U10-es korosztályban, mindkét alakulat edzője sikeresnek értékelte az évet.

Ebben a korosztályban összesen öt fordulót rendeztek, és minden alkalommal két mérkőzést játszottak a csapatok. A mezőny 11 csapatból állt össze, a Győri Audi ETO KC és a Mosonmagyaróvár két-két csapatot indított, a Buborékok Bősárkány, a Tatai AC, a Tatabányai SC, az Ácsi Kinizsi, a Komárom VSE, a Répcelaki SE, valamint a Kőkúti Sasok DSE pedig egyet.

Klubunk I-es csapatával Móricz Anita versenyzett, aki a következőképp látta a bajnoki idényt:

„Töltéstaváról és Győrszentivánról is érkeztek gyerekek a csapatomba, ezért elsődleges feladat az volt, hogy az érkezők megfelelőlen beilleszkedjenek. Játékosaim közül néhányan az U11-es csapatban is szerepelnek, így könnyű dolgom volt a szezon indulásakor, ismertem az edzésen a munkájukat, tudtam, hogy helyt fogunk állni. Sajnos az őszi szezonban a Covid volt a "főszereplő", ami nehezítő körülményt jelentett számunkra, a karanténok megnehezítették az edzések látogatását, a felkészülést a bajnoki fordulókra. Az U10-es csapatom "vegyes” volt, mert Molnár-Benes Aliz és Ruskó Katalin edzőktől is csatlakozott hozzánk 4-4 játékos a bajnoki fordulókra, ők csapataikkal edzettek, azonban én versenyeztettem őket. Maximálisan elégedett vagyok az idénnyel, a lányok minden mérkőzésüket megnyerték, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy kiemelkedtünk a mezőnyből, szinte mindig több, mint 10 gólos győzelemmel hagytuk el a pályát. Annak ellenére, hogy három csapatból állt össze az U10-es gárda, ez egyáltalán nem okozott gondot, a játékosok jól megértették egymást a meccsek alatt. "Összeértünk", nagyon fogékonyak az új dolgokra, tanulékonyak és komolyan veszik az edzéseket. Öröm velük minden tréning.” – összegzett Móricz Anita edző.

Győri Audi ETO KC I: Gyetvai Luca, Ludman Leila, Horváth Réka, Halász Panka, Mátics Borka, Szabó Eliza, Pusztai Regina, Safranyik Enikő, Csák-Molnár Panna, Kovács Boglárka, Ludányi Szonja, Varga Barbara, Weitner Anna, Szalay-Nagy Blanka, Remete Lavínia, Klampfer Hanna, Kungli-Zsegóra Luca

Edző: Móricz Anita

Freiberger Ivett, a II-es csapat edzője gratulált a csapata idei munkásságához.

„Szeptemberben alakult a kiscsapatom, így a célom az volt, hogy megismerjék egymást és mihamarabb összekovácsolódjanak. A legfontosabb az volt, hogy a lehető legtöbb sikerélmény mellett megtanulják és elsajátítsák a lányok a kézilabdázás alapjait.  Ebből kiindulva az őszi szezon nehezebb volt, a gyerekek akkor játszották az első kézilabda mérkőzésüket, ami minden esetben nagy izgalommal járt. Ebben a korosztályban nincs eredményszámítás, a legfontosabb a játék megszerettetése és a mérkőzéstapasztalat megszerzése. Nagyon tehetséges kislányokkal dolgozhatok együtt, akik nagyon sokat fejlődtek egyénileg és csapatszinten is. Gratulálok a lányoknak az egész éves teljesítményükhöz, hozzáállásukhoz és az edzésmunkájukhoz.” – értékelt Freiberger Ivett edző.

Győri Audi ETO KC II: Szabó Szófia, Finta Boglárka, Sándor Emese, Szilágyi Dorina, Mayer Nóra, Ölbei Bíborka, Juranovitz Kinga, Wittmann Dóra, Vékony Noa Szófia, Nagy Liliána, Simon Lilien, Nagy Fanni, Füzi Lilla, Ruzsa Lili, Lajos Petra, Hadarics Csenge

Edző: Freiberger Ivett