Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC mind a négy együttese számára véget ért a bajnokság az U11-es korosztályban. Trénerjeink a gyerekek példamutató edzésmunkáját emelték ki.

Az U11-es korosztályban összesen 8 fordulót rendeztek a szezon során, csapataink a VII. csoportban (Győr-Moson-Sopron és Vas megye) versenyeztek. A korosztály sajátossága, hogy nem számolják az eredményt, így értelemszerűen tabella sincs. A mezőny 13 csapatból tevődött össze, a Győri Audi ETO KC négy, a Szombathely három csapatot indított, míg a Sárvár, Celldömölk, Körmend, Mosonmagyaróvár és Lébény egyet-egyet.

Klubunk I-es csapatával Ruskó Katalin versenyzett, aki az egyéni képzés fontosságát emelte ki.

„A szezont teljes létszámmal kezdtük el, és a nyár folyamán nem volt lemorzsolódás.  Azért, hogy a gyerekek a lehető legtöbb játéklehetőséget megkapják, négy játékost egy másik ETO-s csapatunknál versenyeztettem, így mindenki tudott játszani. Ősszel a képzést egyéni képességek fejlesztésére helyeztem, majd tavasszal a páros kapcsolatokat, döntési szituációkat gyakoroltuk. A csapatból több kislányt óvodás kora óta ismerek, tanítok és nagyon jó érzéssel tölt el, ha az elmúlt 4-5 évre visszagondolok, hogy honnan hová jutottunk. Szeretném megköszönni a szülőknek a bizalmukat, azt, hogy partnerek voltak, segítették a "munkámat ". Köszönöm!” – mondta Ruskó Katalin edző.

Győri Audi ETO KC I: Bertalan Anna, Bokányi Blanka, Bokodi Fanni, Czelter Hanna, Csák-Molnár Panna, Csonka Dorottya, Dunavári Luca, Forgács Panna, Horváth Eszter, Horváth Lara, Iváncsik Naima, Judt Panna, Kiss Viktória, Kovács Boglárka, Ludányi Szonja, Naszódi Linett, Pánczél Vanda, Rózsás Hanna, Sándor Hanna, Szekér Lili, Tóth Laura, Varga Barbara, Weitner Anna, Zsédenyi Nóra

Edző: Ruskó Katalin

A II-esek Horváth János vezetésével tavasszal már kiválóan tudták alkalmazni az edzéseken megtanult védekezési rendszert.

„Az MKSZ versenyrendszerében ebben a korosztályban a helyezések nem számítanak, viszont a nézők-szülők aktívan számolják az eredményt, így nem hivatalosan csupán egy mérkőzést veszítettünk el a szezon során. A csoportban 4-5 gyerekem nagyobb korosztályokban is versenyzett, ezért elmondható, hogy a technikai képzettség jó színvonalú, és a fizikai képességek terén sincsen lemaradásunk. A mérkőzéseken az edzéseken begyakorolt védekezési rendszereket már jól alkalmazták, ezen felül néhány kiemelkedő teljesítmény is van.  Hosszútávon rájuk mindenképpen lehet építeni, de további munka szükséges a szint emeléséhez.” -összegzett Horváth János edző.

Győri Audi ETO KC II: Kovács Jázmin, Németh Luca, Varga Izabella, Márfi Emma, Varga Alíz, Nyári Hanna, Kálmán Sára, Reider Réka, Al-Shamiry Heszna Amira, Wieder Janka, Szilvás Emília

Edző: Horváth János edző

Klubunk III-as alakulatának trénerje, Molnár-Benes Aliz hangsúlyozta, hogy az edzésekre kell összpontosítani, a mérkőzéseken pedig „már csak” az örömjátéknak kell megjelennie.

„A szezon elején annyi célunk volt, hogy tudjunk folyamatosan edzeni, és meccseket játszani. Nagyon fontos, hogy jó alapokat kapjanak ezek a játékosok, amire később lehet építeni. Itt válik rendszeressé nekik az edzésre járás, utazás, csapatépítő programok, öltözői hangulat. Az edzések játszák a főszerepet, a mérkőzés mindig egy örömteli esemény, nagy a boldogság mindannyiunk számára, ha jó meccseket játszunk, és sok gól lövünk. Elégedett vagyok a szezonnal, formálódó, de szerintem tehetséges gárda van alakulóba. Sok munka áll még előttünk, de remélem sok közös élményben lesz még részünk.” – értékelt Molnár-Benes Aliz edző

Győri Audi ETO KC III: Nagy Réka, Máté Zsófia, Kungli-Zsegora Luca, Németh Enikő, Gede Lili, Horváth Hanga, Remete Lavinia, Tengelics Noémi, Klampfer Hanna, Csöndes Kata, Csöndes Fanni, Borbély Noémi, Szalai-Nagy Blanka, Mihácsi Blanka, Antal Zsófia

Edző: Molnár-Benes Aliz

Egyesületünk IV-es fiataljai Móricz Anita irányításával igazi csapattá kovácsolódtak a szezon során, amire a jövőben is lehet építeni.

„Az év elején többen is újonnan érkeztek a csapatomhoz, ezért az elsődleges feladat a kezdéskor az volt, hogy a lányok beilleszkedjenek a már meglévő közösségbe, illetve megszokják az edzés menetét, tematikáját, a terhelést. A bajnoki fordulókat mindig nagyon várták a gyerekek, a célkitűzés annyi volt, hogy meg tudják csinálni az edzésen tanultakat, csapatként működjenek együtt mind támadásban, mind védekezésben, valamint ne legyen olyan játékos, aki csak epizódszereplő. A szezon során mindig volt valami nehezítő körülmény, szerencsére sérülések nem történtek, de a koronavírus sok mindent erőteljesen befolyásolt. Az idénnyel abszolút elégedett vagyok, már ősszel "összeállt" a csapat munkája az edzéseken, beilleszkedtek az újonnan érkezők. Nagyszerű csapattá értek össze, könnyen lehet velük dolgozni, befogadóak, kitartóak, komolyan veszik a kihívásokat. Öröm velük dolgozni. A bajnoki idényt sikeresen zártuk, „nem hivatalosan” mindössze egy vereséget szenvedtünk el, és a többi mérkőzést nagyarányú győzelemmel fejeztük be.” -összegzett Móricz Anita edző.

Győri Audi ETO KC IV: Gyetvai Luca, Ludman Leila, Kormos Eszter, Fülöp Zita, Hantó Rebeka, Pusztai Regina, Horváth Réka, Kaszab Natália, Kalmár Fanni, Szabó Eliza, Sallai Júlia, Csiszár Aliz, Kiss Natália, Novák Hanna, Novák Zsófia, Peredi Sára, Holes Hanna, Molnár Mia, Császár Kata, Piller Viktória, Söveg Lia, Rózsa Bianka

Edző: Móricz Anita