Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC két utánpótlás csapatot indított az U13-as korosztályban, akik többnyire győzelmet ünnepelhettek a szezon során.

 

Az U13-as korosztályban összesen 10 fordulót rendeztek a 2021/22-es bajnoki idényben, és minden alkalommal két mérkőzést játszottak a csapatok. A mezőny 10 csapatból tevődött össze, akik a VIII. csoportban (Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom és Veszprém megye) versenyeztek. A Győri Audi ETO KC két csapatot indított, míg a Dorog, Pápa, Komárom, Tata, Tatabánya, Répcelak, Mosonmagyaróvár és Kisbér egyet-egyet. Klubunk I-es csapata összesen 20 mérkőzést játszott ebben a szezonban, ebből 14 győzelem született, és sajnos 6 vereség is becsúszott, míg a II-es együttesünk 21 találkozóból 15-öt megnyert, valamint két döntetlen mellett négyszer szenvedtek vereséget.

 

Klubunk I-es alakulatával Hoffmann-né Czérna Erzsébet versenyzett, aki elmondta, hogy szorgalmas gyerekek alkották a csapatát, aminek köszönhetően számos sikert tudtak elérni az évad során.

„A lányok az elmúlt idényt szorgalommal, becsülettel végig dolgozták, tisztességgel helyt álltak, így a sikerek sem maradtak el. A legfontosabb, hogy mindezt jókedvvel, lelkesedéssel, igazi csapatként tették. Szép nyarat és jó pihenést kívánok mindannyiuknak. Nekem sajnos ez volt az utolsó évem a csapattal, további sok sikert kívánok nekik.” – összegzett Hoffmann-né Czérna Erzsébet edző.

Győri Audi ETO KC I: Balog Nikoletta, Baracskai Liza, Biró Szonja, Burányi Szófia, Csonka Norina, Farkas Viktória, Fenyvesi Viktória, Galler Dóra, Gáncs Fanni, Horváth Bernadett, Jancsurák Flóra, Kiss Pandora, Knoll Szabina, Kollár Mira, Kovács Kata, Lendvai Emily, Molnár Hanna, Mucza Dóra, Oross Tímea, Pintér Nelli, Porubszki Lara, Szakács Vivien, Takács Csenge, Váczi Letícia

Edző: Hoffmann-né Czérna Erzsébet

 

A II-es fiatalok Tóthné Horváth Kinga irányításával a taktikai elemeket már szépen alkalmazták a mérkőzéseken, védekezésben viszont még van hova fejlődni.

„A szezon kezdetekor azt a célt fogalmaztuk meg, hogy mindenképpen szeretnénk a gyerekek technikai, valamint a taktikai tudását bővíteni, és főként védekezésben javulni. A fő cél az volt, hogy a lehető legtöbbször győztesen jöjjünk le a pályáról, ez nagyrészt sikerült is.  A lányok megtettetek mindent a célok elérése érdekében. Az edzéslátogatottság jó volt, az edzésmunkájuk is dicsérhető a lányoknak. Sajnos a Covid megbetegedések és a sok karanténos helyzet megnehezítette a téli felkészülést, ezért a tavaszi fordulók picit nehezebben mentek.  Összességében jó, és végre teljes szezont tudhatunk a hátunk mögött, de van még bőven dolgunk, feladatunk. Védekezésben sokat kell javulnunk, viszont a taktikai elemeket egyre szebben alkalmazzák a lányok. A gyakorlásához sok mérkőzésre van szükségük, ezért igyekszünk majd a felkészülés során minél több edzőmeccset játszani, valamint az egyéni képzésekre is sok figyelmet szeretnénk fordítani. Köszönjük a szülőknek, a klubnak a támogatást, nélkülük ez nem működne így.” – értékelt Tóthné Horváth Kinga edző.

Győri Audi ETO KC II: Varga Petra, Szabó Réka, Németh Zsófia, Marian Hanna, Pintér Kitti, Dala Roberta, Kontics Janka, Szijártó Petra, Nagy Melani, Bőr Réka, Fodor Kincső, Illés Boglárka, Imre Vanessza, Király Annamária

Edző: Tóthné Horváth Kinga

2021/22-es bajnokság eredményei:

Győri Audi ETO KC I:

Győri Audi ETO KC II: