Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC együttese Konkoly Tamás vezérletével megnyerte az U14-es korosztály Középső házát a 2021/22-es szezonban.

 

U14-es korosztályban három csoportba sorolták a mezőnyt, csapatunk a ’C’ csoportba került ősszel, ahol a Szombathelyi KKA, a Kozármisleny SE, a Bajnok DSE Nemesvámos, az Alba Fehérvár KC, valamint a Mosonmagyaróvári KC voltak az ellenfelek. Az őszi szezonban összesen öt fordulót rendeztek, ahol minden alkalommal két mérkőzést játszottak az együttesek. Az 5. fordulót követően a tabella állása szerint a csapatok a Felső, a Középső vagy az Alsóházba kerültek, attól függően, hogy ki hányadik helyen végzett. Mindhárom csoport első két helyezettje automatikusan a Felsőházba került, a 3-4. helyezett a Középső házba, míg az 5-6. az Alsóházba.

Konkoly Tamás tanítványai ősszel összesen 10 mérkőzést játszottak, ebből 6 győzelem született, valamint egy döntetlen mellett háromszor szenvedtek vereséget. Legnagyobb arányú győzelmüket a Mosonmagyaróvári KC ellen aratták (23-5), ezzel a tabella 3. helyén végeztek, és a Középső házba kvalifikálták magukat. A csoportunkból a Szombathelyi KKA, valamint a Kozármisleny SE jutott a Felsőházba. Az évad első felében a házi góllövő lista élén Somogyi Lilla végzett (30 gól), a második helyezett Horváth Berta lett (23 gól), a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig holtversenyben Nagy Szofi, Csonka-Mácsovits Kata és Léránt Eszter állhatott fel (16 gól).

A tavaszi rájátszásban szintén 5 fordulót rendeztek, ellenfeleink a Debreceni SC-SI, a Bajnok DSE Nemesvámos, a Kecskeméti Sportiskola, az Érd, valamint a DKKA csapatai voltak. Fordulóként két, azaz összesen 10 mérkőzést játszottak az együttesek. A tavaszi szezon márciusban kezdődött, és a Konkoly-lányok 8 győzelem mellett, mindösszesen kétszer szenvedtek vereséget, ezzel pedig megnyerték a Középső házat. A legnagyobb arányú győzelmüket a DKKA ellen aratták (31-14). A házi góllövő lista élén Léránt Eszter végzett (29 gól), a második helyezett Horváth Berta lett (24 gól), míg a harmadik helyre Flaskár Emma állhatott fel (21 gól).

„Szezon elején nagyon jó csapatokkal találkoztunk, előfordult, hogy bravúrt értünk el, volt, hogy 1-2 gólos vereséget szenvedtünk. A védekezésünk hullámzó volt, sajnos emiatt Középső házba jutottunk. A téli alapozás jól sikerült, jöttek is az eredmények, a védekezésünk feljavult, a támadójátékunk egyre jobb lett köszönhető a sok gyakorlásnak az edzéseken. Az elvégzett munka meghozta a gyümölcsét, igaz kaptunk ki olyan csapattól, akitől nem gondoltam volna, de összeségében elmondható, hogy a lányok szívvel-lélekkel küzdöttek minden mérkőzésen. Az edzéseken jól dolgoztak, sérülések száma minimális volt, ezért mindig tudtunk gyakorolni, köszönöm, hogy az edzőjük lehettem. Büszke vagyok rájuk!” -értékelt Konkoly Tamás edző.

Győri Audi ETO KC: Fenyvesi Viktória, Kakics Jázmin, Somogyi Lilla, Flaskár Emma, Tőkés Lilla, Turi Adrienn, Pőcze-Eisenberger Anna, Molnár Nóra, Oross Tímea, Lukács Tamara, Léránt Eszter, Bíró Maja, Horváth Berta, Jász Dorina, Nagy Szofi, Kósa Kiara, Novák Maja, Gábriel Anna, Deac Lara, Wéber Réka, Galler Dóra, Takács Csenge, Csonka-Mácsovics Kata, Pusztai Fanni, Zsolnai Zseraldin, Horváth Lili, Kányai Villő, Némedi Lilien

Edző: Konkoly Tamás

 

2021/22-es bajnoki idény eredményei:

Őszi szezon:

Tavaszi rájátszás: