Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC Akadémia 4-es együttese Kerékgyártó Zsolt vezetésével a Serdülő II. osztályban, valamint az U15-ös bajnokságban indult. 

 

Az U15-ös korosztályban három csoportba sorolták a mezőnyt, csapatunk a C-jelű csoportba került ősszel, ahol a NEKA, a Siófok KC, a Kozármisleny SE, az Alba Fehérvár KC, valamint a Szombathelyi KKA voltak az ellenfelek. A versenykiírás szerint, hasonlóan az U14-es korosztályhoz, itt is az őszi szezonban 5 fordulót rendeztek, ahol két-két mérkőzést játszottak a csapatok. Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai összesen 10 mérkőzést játszottak, és hét győzelem mellett háromszor szenvedtek vereséget. Ezzel az eredménnyel fiataljaink a második helyen végeztek, és a NEKA-val egyetemben a tavaszi rájátszásban a Felsőházban szerepelhettek. A legnagyobb arányú győzelmüket a Szombathelyi KKA ellen aratták (29-11). A házi góllövő lista élén Vajda Luca végzett (44 gól), a második helyezett Schmél Zoé lett (25 gól), míg a harmadik helyet Czébán Lili (22gól) szerezte meg.

A tavaszi rájátszásban a felsőházi ellenfeleink a NEKA, a Ferencvárosi TC, a PC Trade SZNKE, a Debreceni VSC SCHAEFFLER, valamint a Budaörs csapata volt. A szezon második felében is 5 fordulót rendeztek, és a 10 mérkőzésből csapatunk három győzelmet aratott, és két döntetlen mellett ötször szenvedtünk vereséget. Együttesünk ezzel az eredménnyel a tabella 4. helyén végezett, ami azt is jelentette, hogy az ország legjobb 4. csapata lettünk. A tabella élén a NEKA végzett, a második a Ferencvárosi TC, a harmadik pedig Szeged alakulata lett. A házi góllövő lista élén Schmél Zoé végzett (40 gól), a második Dobák Csenge lett (32 gól), míg a harmadik helyezett Balogh Lili lett (28 gól).

 

A Serdülő II. osztályban összesen 22 fordulót rendeztek, a mezőny 12 csapatból tevődött össze, ellenfeleink Szekszárd, Mohács, Mosonmagyaróvár, SZISE, Százhalombatta, Moyra-Budaörs, PSN ZRT, Kispest, BVSC-Zugló, Szigetszentmiklós, valamint a VKLSE Győr gárdái voltak. Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté tanítványai a 2021/22-es szezonban 22 forduló alatt 17 győzelem, és két döntetlen mellett három vereséget szenvedtek el, ezzel bronzérmet szereztek. 726 alkalommal találtak be az ellenfél hálójába, emellett 517 gólt kaptak. A házi góllövő listán Schmél Zoé végzett az élen (92 gól), Dobák Csenge a második (69 gól), míg Takács Maja a harmadik helyen zárt (61 gól). A legnagyobb arányú győzelmüket hazai pályán a BVSC-Zugló ellen aratták (50-12). Az első helyezett csapat a Szekszárdi FGKC lett, míg a második helyen a Mohácsi TE 1888 együttese végzett.

Az Akadémia 4-es csapatunk teljesítményét Kerékgyártó Zsolt értékelte:

„A felkészülés július közepén kezdődött el. Egy nagy létszámú csoportot kaptunk a segítőimmel, ahol a legfontosabb cél az volt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt olyan állapotba hozzuk a játékosokat, hogy közel azonos szintről tudjuk elkezdeni a képzést. További cél volt, hogy a két bajnokságban, ahol indultunk, egyenlő mennyiségű játékpercet biztosítsunk a játékosainknak. Kimondott eredményességi célkitűzés nem volt, de igyekeznünk kellett a lehető legjobb helyezéseket elérni mind az U15, mind a serdülő II bajnokságban. Ősszel is és tavasszal is voltak olyan mérkőzéseink, amelyekre kimondottan büszkék lehetünk. Mindkét versenyben folyamatosan az élmezőnyben voltunk, jól teljesítettek a lányok. Ha volt is gyengébb meccsünk, a küzdőszellem sosem lankadt, szinte reménytelen helyzetekből is hoztunk pontot, pontokat. Az év végén játszottunk egy mini bajnokságot csak akadémiai csapatok részvételével, ahol a NEKA kivételével magabiztosan győztük le a FTC és a DVSC Akadémiát. Sajnos ugyanez az U15-ben tavasszal nem sikerült, betegségek, sérülések miatt nem tudtunk ugyanolyan erősségű csapattal kiállni ellenük, mint decemberben, és sajnos ez egy érmünkbe került. Nagyon jó olyan csapattal dolgozni, ahol nincsenek motivációs problémák, az edzőnek, a teljes edzői stábnak, folyamatosan topon kellett maradni, mert a játékosok mindig többet és többet akartak. Próbáltuk mindig elmagyarázni, hogy mit, miért csinálunk, ezért néhányszor vissza is kellett venni a terhelésből az edzéselméleti és életkori sajátosságok figyelembevételével. Kialakult egy nagyon jó, egymást segítő közösség, ami szintén nagyon fontos ebben a sportágban. Az elért eredmények egy olyan alapot képeznek, amelyekre bátran lehet építeni a jövőben.” -értékelt Kerékgyártó Zsolt edző.

Győri Audi ETO KC: Ackermann Léna, Balogh Lili, Bödő Panna, Császár Panna, Csonka-Mácsovits Kata, Czébán Lili, Czébán Stella, Dobák Csenge, Falusi Luca, Hangyál Réka, Horváth Réka, Horváth Zelda, Kányai Villő, Korsós Aliz, Kovács Fruzsina, Molnár Zsófia, Nagy Szofi, Pásztor Emília, Schmél Zoé, Szalai-Nagy Zita, Tagai Virág, Takács Diána, Takács Maja, Tóth Kamilla, Vajda Luca, Végh Zorka, Willman Viktória

Szakmai stáb: Kerékgyártó Zsolt (vezetőedző), Halász Máté (edző), Kiss Éva (kapusedző), Szomolányi Máté (gyúró), Borbély Tamara (gyúró), Ruppert Bálint (erőnléti edző), Budai Bettina (gyógytornász), Máriás Fanni (gyógytornász)

 

A 2021/22-es bajnoki szezon eredményei:

U15 őszi szezon:

U15 tavaszi szezon:

Serdülő II. osztály: