Folytatódik a cikksorozatunk az utánpótlás csapataink szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as együttese Kocsis Tibor vezetésével a Serdülő I. osztályban, valamint az Ifjúsági II. osztályban indult. 

 

A Serdülő I. osztályban (Nyugat) összesen 26 fordulót rendeztek, és a mezőny 14 csapatból tevődött össze. Kocsis Tibor és Petróczi Viktória tanítványai a 2021/22-es szezonban 19 győzelem mellett 7 vereséget szenvedtek el, ez bronzérmet jelentett számunkra. 981 alkalommal találtak be az ellenfél kapujába, amivel a mezőny legtöbb gólt szerző csapatává avanzsáltak. A házi góllövő listán Varga Dalma végzett az élen (140 gól), második helyezett Pádár Laura lett (126 gól), míg Kiss Diána harmadik helyen zárt (119 gól). A legnagyobb győzelmüket idegenben a Dabas KC gárdája ellen aratták (22-53). Az első helyezett csapat a NEKA lett, míg a második helyen az Érd együttese végzett.

„Elégedettnek kell lennünk, mert általában egy évvel idősebb játékosok ellen játszottunk. Nem tűztünk ki számszerű célokat, szerettünk volna a középmezőny elején végezni, úgy gondolom ez maximálisan sikerült, különösen úgy, hogy nagyon rosszul kezdtük a szezont. Idő kellett, amíg átvettük ennek a bajnokságnak a ritmusát, az első három mérkőzésünket elvesztettük, így a tabella legutolsó helyéről kezdtük a felzárkózást. A szezon vége során már egész jó tempóban játszottunk. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével.” – értékelt Kocsis Tibor edző.

 

Az Ifjúsági II. osztályba (Nyugat) 12 csapat nevezett, és Kocsis Tibor lányai már két mérkőzéssel a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert, és megnyerték a bajnokságot. Akadémia 3-as csapatunk a szezon során összesen 777 gólt szerzett, amivel a bajnokság legjobb gólszerzői lettek. 22 forduló alatt 19 győzelem szerepelt a nevük mellett, egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget, emellett két döntetlent játszottak a Mohács csapatával. A csapat legeredményesebb góllövője Pádár Laura lett, aki az eddig meccseken 117 gólt jegyzett. Rajta kívül Varga Dalma (108) és Rédecsi Polett (93) voltak a csapat legjobb gólszerzői.

„A szezon során a játékosok fejlődése volt a cél, aztán jöttek a mérkőzések, és megpróbáltunk mindent megnyerni, amit lehetett. Sikerült számszerűen is egy jó eredményt elérni, de természetesen nincs megállás, nekünk egyenletesen tovább kell fejlődnünk, ez inkább csak egy motiváció a jövőre nézve. Az évad első felében még a Covidnak az utóhatásait éreztük, így sokszor csak 7-8 bevethető mezőnyjátékosunk volt, itt jól be kellett osztanunk az időt, erre kellett elsősorban figyelni. A szezon második felében inkább az volt a feladat, hogy lehetőség szerint azoknak a játékosoknak, akik megérdemlik, megfelelő játékmennyiséget biztosítsunk. A munkában hiszek, a lelkes és a fegyelmezett munka volt a titka ennek a helyezésnek. Köszönöm a stábnak is a munkáját, és a gyerekek is zömében, és az edzésidő döntő többségében maximálisan álltak hozzá a munkához.” -összegzett Kocsis Tibor edző.

Győri Audi ETO KC II: Barta Petra, Borbély Petra, Császár Dorka, Granát Dorka, Horváth Lili, Kiss Diána, Kovács Boglárka, Mónus Borbála, Nagy Abigél, Németh Petra, Pádár Laura, Rédecsi Polett, Rosta Edina, Rugli Liza, Sebestyén Lili, Szalai Luca, Szár Evelin, Varga Dalma

Szakmai stáb tagjai: Kocsis Tibor (vezetőedző), Petróczi Viktória (másodedző, kapusedző), Szomolányi Máté (terapeuta), Csendes Dávid (erőnléti edző), Máriás Fanni (gyógytorna)

A 2021/22-es bajnokság eredményei:

Serdülő I. osztály:

Ifjúsági II. osztály: