Az Európai Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a 2022/2023-as EHF Bajnokok Ligájában induló 16 csapat névsorát. Az már korábban biztossá vált, hogy magyar bajnokként Győri Audi ETO KC biztos résztvevője lesz a sorozatnak.

A Győri Audi ETO KC magyar bajnokként nyolc másik nemzet bajnokának alanyi jogon biztos résztvevője lesz a jövő évi Bajnokok Ligájának. Csapatunk mellett a horvát RK Lokomotiva Zagreb, a dán Team Esbjerg és Odense Handbold, a francia Metz Handball, a német SG BBM Bietigheim, a montenegrói Buducnost BEMAX, a norvég Vipers Kristiansand és a Rapid Bucuresti kaptak az első körben indulási jogot az EHF-től.

A mai napon a kontinentális szövetség megnevezte a szabadkártyát kapó csapatok névsorát, azaz a cseh DHK Banik Most, a francia Brest Bretagne Handball, az FTC Rail-Cargo Hungaria, a norvég Storhamar Handball Elite, a román CSM Bukarest, a szlovén RK Krim Mercator és a török Kastamonu Belediyesi GSK együttsével vált teljessé a 16 induló cspat névsora.

A 2022/2023-as BL küzdelmei szeptember második hétvégéjén (2022.09.10-11) indulnak majd két nyolc fős csoportban.

A csoportkör sorsolását 2022. július 1-én, pénteken 11 órakor tartják Bécsben online formában, amit élőben a Home of Handball YouTube csatornán és a Home of Handball Facebook oldalon oldalakon lehet követni.