Zárul cikksorozatunk a Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatainak szezonértékelésével. A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es együttese Pigniczki Krisztina vezetésével az NB I/B-ben, valamint az Ifjúsági I. osztályban mérettethette meg magát.

 

Az Ifjúsági I. osztályban a nyugati csoportban versenyeztek fiataljaink, a mezőny 14 csapatból állt össze, és összesen 26 fordulót rendeztek a szezon során. Pigniczki Krisztina és Ruskó Katalin tanítványai 13 győzelem és 3 döntetlen mellett 10-szer szenvedtek vereséget, ezzel az eredménnyel a 6. helyen fejezték be az idényt. 741 alkalommal „vették be” az ellenfél kapuját, a legnagyobb arányú győzelmüket a Pénzügyőr csapata ellen aratták (39-22). A házi góllövő lista élén Farkas Júlia végzett (112 gól), a második helyezett Ogonovszky Eszter lett (99 gól), míg a harmadik helyen Szemes Szonja zárt 82 találattal. 

 

Az NB I/B nyugati alapszakasz küzdelmeiben összesen 10 együttes vett részt, és 18 fordulót rendeztek. A keleti alapszakaszban szintén 10 alakulat indult, és a 18. fordulót követően az együttesek az Alsó- vagy a Felsőházba kerültek. Az alapszakasz küzdelmei sajnos nem úgy sikerültek, ahogyan azt edzőink szerették volna, ezért csapatunk az Alsóházba kvalifikálta magát. Az alapszakasz házi góllövő listájának az élén Farkas Júlia végzett (72 gól), a második helyezett Gerencsér Fanni lett (49 gól), a harmadik legeredményesebb Varga Virág lett (39 gól). A tavaszi rájátszásban 18 fordulót követően végül a 9. helyen végeztünk. Az alsóházi góllövő lista első helyezettje Farkas Júlia lett (55 gól), a második helyen Szemes Szonja végzett (44 gól), míg a harmadik helyen Ogonovszky Eszter (40 gól).

 

A bajnoki szezont Pigniczki Krisztina, az Akadémia 1-es csapat vezetőedzője értékelte:

„Az Akadémia 1-es csapat 24 fővel kezdte meg a 2021-2022-es bajnokságra való felkészülést. 2003/2004/2005-ben született lányok alkották az idei keretet. A keret szinte ugyanaz volt, mint tavaly, egy új játékost igazoltunk, egy kapust, a meglévő kettő mellé. Két játékosunk (2003-as születésű) a szezonkezdet előtt egy nappal bejelentette, hogy a továbbtanulás okán külföldre igazol, másik két játékosom pedig a felnőtt csapattal kezdte meg a felkészülést, közülük Farkas Júlia a magyar ifjúsági válogatottal Európa-bajnokságon szerepelt, ahol aranyérmes lett és a torna MVP, azaz legértékesebb játékosa címet is elnyerte. 18 lány állt végül a rendelkezésünkre, a sérültjeink pedig gyógytornász vezetésével különmunkát végeztek. Július 19-én kezdtük a 8 hetes felkészülést, amit 2 hetes otthon elvégzendő edzésmunka előzött meg. Az első héten az akadémiák számára kötelezően előírt teszteket, felméréseket végeztük el. Az idei szezonban a felnőtt bajnokság nagyon nehéznek ígérkezett, de az induláskor tisztában voltunk ezzel, ám mindenképpen jobb szereplésben bíztunk. Az ifjúsági mezőnyhöz az újonnan felkerülő serdülő játékosaimnak alkalmazkodniuk kellett, hiszen az előző években a sikerekhez szokott sportolók nehezen tudták kezelni mentálisan a vereségeket, csalódásokat, így egy idő után a mentális felkészítésre még nagyobb hangsúlyt fektettünk. Kézilabda terén az egyéni képességek fejlesztését helyeztük előtérbe, ami az erőnléti-fizikális, a technikai, a taktikai elemek gyakorlását jelentette. A mérkőzéseken ezekbe természetesen még nagyon sok hiba csúszott, ezért a folyamatos gyakorlásnak nagy jelentősége volt. Ennek meg is lett az eredménye, mivel a szezon második felében kiegyensúlyozottabb teljesítményt mutattunk. A saját korosztályunkban véleményem szerint helyt álltunk, azonban az előre eltervezett célt nem sikerült elérni. A fejlődés, tanulás szempontjából értékes tapasztalatokat szereztünk, amiket a jövőben kamatoztatni tudunk.

Pozitívum, hogy néhány játékosom már a felnőtt csapattal is készülhetett, és tanulhatott tőlük az edzéseken. Szemes Szonja, Gerencsér Fanni, Farkas Júlia és Ogonovszky Eszter bemutatkozhatott az NB I-ben, valamint a Bajnokok Ligájában is. Többen a korosztályos válogatottakban is komoly szerephez jutottak.” – összegzett Pigniczki Krisztina edző.

Győri Audi ETO KC: Benczik Liza, Dobány Kitti (k), Farkas Eszter, Farkas Júlia, Gerencsér Fanni, Gönczöl Vivien, Győri Alexa (k), Havasi Virág, Herr Zsanna, Kövér Luca, Lukácsy Kitti, Moharos Andrea, Ogonovszky Eszter, Somogyi Bakos Dorka, Szemes Szonja, Sztankovics Kyra, Takács Fanni, Takács Lili (k), Talapka Csenge, Tallós Kamilla, Torma Borbála, Vargai Virág

Szakmai stáb: Pigniczki Krisztina (vezetőedző), Ruskó Katalin (másodedző), Hoffmann Bea (kapusedző), Csendes Dávid (erőnléti edző), Molnár Tamás (gyúró), Budai Bettina (gyógytornász), Máriás Fanni (gyógytornász)

2021/22-es szezon eredményei:

Ifjúsági I. osztály: