Győri Audi ETO KC Akadémiájáról két játékos kapott meghívást a korosztályos válogatottba, akik július 4-én Balatonbogláron kezdik meg a felkészülést a 2022. július 30. és augusztus 10. között megrendezésre kerülő szkopjei U18-as világbajnokságra.

 

Bohus Bea nemzeti együttesébe Farkas Júlia és Kövér Luca kapott meghívást akadémiánkról, akik megkezdték felkészülésüket az Észak-Macedóniában megrendezésre kerülő U18-as világbajnokságra. A magyar csapat a H-jelű csoportba került, ahol az ellenfeleink Franciaország, Argentína és Spanyolország legjobbjai lesznek. Klubunk tehetséges irányítóját, Farkas Júliát kérdeztük az edzőtáborral és a vb-vel kapcsolatban:

Hogyan fog kinézni a júliusi felkészülési időszak?

Ma kezdődik Balatonbogláron, ahol két hetet fogunk eltölteni labdás, erőnléti, illetve futóedzésekkel, a világbajnokságra tudatosan készülve. A 3. héten Siófokon folytatjuk a munkát, azonban a hét második felében már Dániába repülünk egy felkészülési tornára. A negyedik héten repülünk majd ki Szkopjéba, és kezdődhet a várva várt világbajnokság.

Milyen szerepléssel lennél elégedett mind egyéni, mind csapatszinten a vb-n?

Ha a tavalyi eredményeinkből indulok ki, akkor természetesen ismét az aranyérem a cél. Azonban idén, a világbajnokságon olyan csapatok is részt vesznek, akikkel eddig sohasem találkoztunk. Ezért úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolgunk mindig az, hogy az előttünk álló meccsen nyújtsunk jó teljesítményt, és az adott ellenfélre koncentráljunk teljes mértékben. Saját játékomat tekintve szeretnék magas szinten, érett gondolkodással, felszabadultan játszani. Szeretnék meghatározó tagja lenni a csapatnak, hogy egy szoros meccsen akár én lehessek majd az, aki a hátán viszi a csapatot.

 

Kövér Lucát, a Győri Audi ETO KC kiváló beállósát is megkérdeztük, hogy milyen elvárásokkal érkezett az edzőtáborba:

Mit éreztél, amikor megkaptad a meghívót? Számítottál rá, vagy meglepett Bohus Bea hívása?

Az elmúlt egy évben az ifjúsági válogatott edzőtáborába háromszor kaptam meghívást. Mindig próbáltam a maximumot nyújtani, mert számomra az összetartásokra való meghívó is óriási megtiszteltetés volt. Nagy örömmel és motivációval töltött el, hogy egy olyan kerethez kaptam többszöri meghívót, akik a múlt évben Európa-bajnokságot nyertek. Tisztában voltam vele, hogy a szűkített keretbe nehéz bekerülni, mert kiváló játékosok alkotják, és komoly sikereket értek el. Titokban bíztam Bohus Bea meghívójában, de reálisan tudtam, hogy a saját posztomon is több kiváló ifjúsági játékos van, ezért boldogsággal töltött el, amikor megkaptam a meghívót.

Milyen motivációval vágsz neki a felkészülési időszaknak?

A felkészülési időszaknak izgatottan és motiváltan vágok neki. Megpróbálom a legjobbamat hozni, mert számomra a címeres mez viselésének lehetősége óriási megtiszteltetés és extra energiákat mozgósít meg bennem. A válogatottnál rendkívül jó játékosok között edzhetek naponta, és kiváló szakmai stáb segíti munkánkat a világbajnokságra történő minél jobb szereplés elérésében.

Julcsinak és Lucának, valamint a magyar válogatottnak jó felkészülést, valamint sok sikert kívánunk a világbajnokságon!