Folytatta felkészülését a serdülő válogatott a 2022. július 24-30. között Szlovákiában megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. A Győri Audi ETO KC Akadémiáját négy játékos képviseli a korosztályos nemzeti együttesben.

 

A Penszki Gergely és Kun Attila vezette serdülő válogatott 2022. július 11-16. között Siófokon edzőtáborozik. Klubunkat négy játékos, Kiss Diána, Raczenböck Blanka, Rédecsi Polett és Varga Dalma, valamint Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója és Borbély Tamara akadémiai masszőr a szakmai stábban képviseli. A felkészüléssel kapcsolatban Kun Attilát kérdeztük.

Mik voltak a célok a siófoki edzőtáborban?  Ennyi idő alatt csúcsformába hozható a csapat?

A siófoki edzőtáborban a fő célunk az volt, hogy a nyári pihenő és a házi feladatok után a csapat kondícióját nagyjából azonos szintre hozzuk. Felelevenítettük a tavasz során megszerzett tudásunkat, illetve a lövéseink pontosítására helyeztünk nagy hangsúlyt. Ez az időszak már csak az EYOF előtti formába hozás időszaka, nem itt kell megszerezni azt a tudást, amellyel lejátszuk majd a mérkőzéseket, hanem össze kell csiszolni a különböző klubból érkező játékosok technikai és taktikai tudását.

Mi lesz a hátralévő időszak forgatókönyve az EYOF-ig?

Ezen a héten szombat délig edzőtáborozunk Siófokon, majd jövő héten hétfőn vesszük fel az olimpiai ruházatot, ahonnan egyből indulunk Gyálra edzőtáborba. Szerdán és csütörtökön edzőmérkőzést játszunk Németország legjobbjai ellen, majd csütörtökön délután lesz az olimpiai fogadalomtétel. Pénteken a játékosok kapnak egy pihenőnapot, szombaton pedig már utazunk Besztercebányára az EYOF-ra.

Milyen célkitűzéssel vágnak neki a rangos eseménynek?

Szeretnénk folytatni az előző EYOF-ok hagyományait, ahol a legjobb négy közé kerültünk, aztán ott már minden lehetséges. Tehát szeretnénk éremmel hazatérni.

Akadémiánk masszőre, Borbély Tamara tavasszal csatlakozott a korosztályos válogatotthoz, szerinte is mozgalmas, feladatokkal teli héten vannak túl.

„Tartalmas hét áll mögöttünk, a lányok nagyon keményen dolgoztak a hét folyamán. Az edzések között és után folyamatos regeneráció zajlott, ezzel elősegítve a másnapra való felkészülést. Mindenki nagyon motivált és nagyon várjuk már hogy a rangos eseményen bemutatkozhassunk.” -mondta Borbély Tamara masszőr.

Raczenböck Blanka, klubunk tehetséges szélsője igyekezett az edzéseken a maximumot kihozni magából, valamint kiemelte a kiváló csapategységet.

A hatnapos siófoki edzőtábor szerintem remekül sikerült. Annak ellenére, hogy az edzőtábort megelőző hétre is kaptunk otthoni feladatokat, edzőink mégis is figyeltek arra, hogy fokozatosan építsék fel a hetet a minket érő terhelés szempontjából. Ezen a héten az alapokon és a precizitáson volt a hangsúly, illetve volt két konditermes edzésünk is. Fontos, hogy mindent pontosan végre tudjunk hajtani a pályán, és a következő héten Gyálon, már csak gyorsítani kelljen a játékunkat. 18 játékos vett részt a táborban, és azt kell mondanom, hogy nagyon jól összekovácsolódtunk. Számomra nagyon fontos az összetartozás érzése, ezt a csapattársaimon is érzem. Mindenki a legjobb tudása szerint teljesített az edzéseken, szívvel lélekkel próbáltunk eleget tenni edzőink elvárásainak, és segíteni egymást. Nagyon igyekeztem a legjobb formámat nyújtani, bele adni mindent, és ha gödörbe is kerültem, a lehető leggyorsabban kimászni onnan. Fontos, hogy Gyálon, a kiválasztott 15 játékos a lehető legközelebb kerüljön a saját csúcsformájához, hogy megnyerjük az Ifjúsági Olimpiát.” -mondta Raczenböck Blanka, klubunk tehetséges szélsője.