Ünnepélyes keretek között letette a XVI. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szereplő magyar női kézilabda EYOF-válogatott a magyar küldöttség tagjaival egyetemben az olimpiai esküt. A hivatalos ceremónián a Győri Audi ETO KC két játékosa, Rédecsi Polett, valamint Varga Dalma is részt vett.

 

Penszki Gergely és Kun Attila tanítványai a héten Gyálon készülnek a 2022. július 24-30. között Szlovákiában megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Klubunk akadémistáival, Rédecsi Polettel és Varga Dalmával a soraiban a korosztályos nemzeti csapat két felkészülési mérkőzést is játszott Németország legjobbjai ellen a héten.

Fotó forrás: MKSZ/Cseh Péter

A július 21-i edzőmérkőzést követően a csapat Budapestre utazott, ahol a Magyar Olimpiai Bizottság ünnepségén klubunk két játékosa, Rédecsi Polett és Varga Dalma, valamint Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, és Borbély Tamara masszőr is letette az esküjét a többi magyar versenyzővel és hivatalos személlyel együtt.  Az Olimpiai Fogadalmat követően fiataljaink kitörő lelkesedéssel ecsetelték az eseményen való részvételüket:

„Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen fiatalon részt vehettem ezen az ünnepségen. Remélem, hogy a jövőben is lesz még ebben részem. Jó volt látni, hogy Magyarországot ennyire sok fiatal fogja képviselni.”-mondta Rédecsi Polett.

„Még mindig felfoghatatlan érzés számomra, hogy jelen lehettem az eskütételen. Pályafutásom eddigi legjobb, ha nem a legjobb élménye.”-nyilatkozta Varga Dalma.

Fotó forrása: MOB/Szalmás Péter

A nemzeti együttes július 23-án utazik Besztercebányára, ahol a 24-én 20:30-tól kezdődő hivatalos nyitóünnepséggel kezdetét veszi a XVI. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A rangos eseményen tíz sportágban 119 versenyszámot rendeznek. A magyar női EYOF kézilabda-válogatott ellenfelei Szlovákia, Dánia és Románia lesz, a mérkőzések időpontjai pedig a következők:

2022. július 25-én 14:30 Magyarország – Szlovákia

2022. július 26-án 18:30 Magyarország – Dánia

2022. július 27-én 18:30 Románia – Magyarország

A másik csoportba Németország, Horvátország, Norvégia és Montenegró legjobbjai kerültek. A csoportkörök végén a két első helyezett jut be a legjobb négy közé. Az elődöntőket július 29-én, a döntőt 30-án rendezik meg.

A mérkőzéseket az EYOF tájékoztatása szerint a hivatalos Youtube-csatornájukon lehet figyelemmel kísérni.

 

Dalmának és Polettnek, valamint a magyar válogatottnak sok sikert kívánunk!