Július utolsó hetét edzőtáborban tölti a Győri Audi ETO KC csapata, mely alig pár napja kezdte meg a felkészülést a 2022/23-as évadra. Ambros Martín egyelőre nem tud a teljes kerettel együtt dolgozni, de várhatóan jövő héttől már minden felnőtt játékos hadrafogható lesz a csapatban. A hiányzó felnőttek helyett tehetséges fiatal győri akadémisták csatlakoztak a magyar bajnoki címvédő csapathoz Telkiben.

A hétfő reggeli futóedzést követően indult el Győrből a felnőtt keret busszal Telkibe, ahol egészen vasárnapig tart a szokásos alapozó edzőtábor. A nyáron előírt fizikai felkészítő munkát magas szinten és alaposan végezte el a keret minden tagja, ezt mutatták ki a múlt heti felmérő tesztek, ezért Ambros Martín a kívánt alapállapotról kiindulva kezdhette meg az edzőtáborban a munkát.

Nem teljes azonban a felnőtt csapat kerete, hiszen Ryu Eun Hee klubunkkal egyeztetve a dél-koreai női válogatott összetartásán szerepel, és augusztus elején csatlakozik majd klubunkhoz, a felnőtt csapat keretéhez tartozó Farkas Júlia pedig a korosztályos magyar válogatottal készül. Fodor Csenge és Linn Blohm kisebb betegség miatt kénytelen kihagyni az edzőtábort. Mindkét sportoló kielégítő állapotban van, azonban gyulladásos megbetegedésük és gyógyszeres kezelésük okán jelenleg részvételük nem javasolt a Telki csapatprogramon. Fodor Csengének és Linn Blohmnak ezúton is jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk.

Nem maradt azonban „csonka” a Győri Audi ETO KC kerete, hiszen a távolmaradók helyett három fiatal sportoló lépett előre a héten a Győri Audi ETO KC akadémiáról. Bordás Bianka, Farkas Eszter és Győri Alexa résztvesz a csapattal a Telkiben rendezett edzőtáborban.

A keret napi két edzéssel készül az edzőtábor ideje alatt, de a szakmai stáb természetesen a terhelések mellett a pihenésre is a kellő hangsúlyt helyez. A csapat augusztus 1-től kezdve ismét Győrben készül, ráadásul a hétfő délutáni edzés a hagyományoknak megfelelően nyílt lesz minden érdeklődő számára.