Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) valamint a jogtulajdonos televíziós csatornák a sorsolást követően egyeztetéseket kezdtek az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az őszi mérkőzések kezdési időpontjairól. Az EHF most az első hat forduló időpontját jelentette be.

 

Kissé szokatlan módon csupán hat fordulót játszanak le a Bajnokok Ligája csoportküzdelemiből a Európa-Bajnokságot megelőzően. Az ok egyszerű, mivel idén a labdarúgó világbajnokságot decemberben rendezik meg Katarban, ezért a hagyományosan szintén decemberben megrendezésre kerülő női kézilabda válogatott esemény, a montenegrói, szlovén és észak-macedón hármas által rendezett EB egy hónappal korábban, már novemberben megrendezésre kerül. A válogatottak felkészülését figyelembe véve 2022. október 23-án játsszák a csapatok az utolsó őszi fordulót a BL-ben, majd a válogatottak ideje következik.

Az első hat fordulóból igy tehát már végleges kezdési időpontokat tudott közölni klubunkkal az EHF.

  1. forduló 2022.09.11. vasárnap 16:00 Team Esbjerg – Győri Audi ETO KC, Blue Water Dokken Esbjerg
  2. forduló 2022.09.18. vasárnap 16:00 Győri Audi ETO KC – Kastamonu Belediyesi GSK, Audi Aréna Győr, Győr
  3. forduló 2022.09.24. szombat 18:00 Metz Handball– Győri Audi ETO KC, Palais des Sports Jean Weille, Nancy
  4. forduló 2022.10.09. vasárnap 16:00 Győri Audi ETO KC – Lokomotiva Zágráb, Audi Aréna Győr, Győr
  5. forduló 2022.10.16. vasárnap 16:00 Storhamar Handball Elite – Győri Audi ETO KC, Boligpartner Arena, Hamar
  6. forduló 2022.10.22. szombat 18:00 Győri Audi ETO KC – WHC Buducnost Bemax, Audi Aréna Győr, Győr

Az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája december első három hétvégéjén folytatódik majd. A Rapid Bukarest elleni oda és visszavágó mellett csapatunk Montenegróba utazik majd a Buducnost elleni összecsapásra. Ezen találkozók végleges kezdési időpontjairól a közeljövőben ígért tájékozatatást az EHF a résztvevő csapatoknak.

Zajlanak folyamatosan az egyeztetések a magyar bajnoki mérkőzések időpontjaival kapcsolatban is, amint ezzel kapcsolatosan végleges információink lesznek természetesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

A Győri Audi ETO KC a 2022/23-as szezon jegy és bérleti formációiról hamarosan tájékoztatja szurkolóit és az érdeklődőket.