A csoportkör utolsó mérkőzésén Románia ellen aratott nagyarányú győzelmének köszönhetően a magyar korosztályos válogatott hibátlan mérleggel jutott az EYOF elődöntőjébe, ahol Norvégia lesz az ellenfél.

 

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál harmadik napján rendezték a csoportkör utolsó mérkőzéseit Besztercebányán. Penszki Gergely és Kun Attila tanítványai két győzelemmel a hátuk mögött várhatták a románok elleni párharcot, ami egy kiélezett, küzdős első félidőt hozott, de végül a folytatásban a remek magyar védekezésnek köszönhetően ismét győzelmet ünnepelhettek fiataljaink. A nemzeti együttes mindhárom mérkőzését megnyerve csoportjának az élén végzett.  A mérkőzésen akadémistáink, Rédecsi Polett és Varga Dalma is pályára lépett, és mindketten gólt is szereztek. 

"A románok nagyon jó taktikával, védekezésben emberfogással, támadásban pedig 7-6 elleni játékkal kezdtek, amely kicsit meg is lepett minket. Volt mikor négyel is vezettek az első félidő közepén, de aztán kezdtük megtalálni a játékuk ellenszerét. A félidő végére feljöttünk, majd már két gólos előnnyel vonultunk az öltözőbe. A második félidőben szenzációsan védekeztünk, nagyon sok labdát szereztünk és bátran lőttük az üres kapus gólokat. Nagyon fegyelmezetten és pontosan játszottuk le az egy az egy elleni játékokat támadásban, védekezésben pedig elértük a meccs végére az 50-es fault számot. Összességében nagyon kemény mérkőzésen fölényesen győztünk." -értékelt Kun Attila másodedző.

Magyarország - Románia (19-17) 37-30

Fotó: Magyarock/Szalmás Péter

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6p, 2. Dánia 4p, 3. Románia 2p, 4. Szlovákia 0p

A találkozót követően Kun Attila másodedző elemezte az eddigi mérkőzéseket, valamint beszélt a folytatásról is:

Mindhárom mérkőzését megnyerte a csapat,  különbséget lehet tenni a győzelmek között?

A szlovákok elleni mérkőzésen levetkőztük az első világversenyes idegességünket, Dánia ellen megérkeztünk, és a románok ellen pedig már érett játékot nyújtottunk.

Miben látja az együttes legnagyobb erejét?

A csapat erénye az egységesség, a mindenáron való győzni akarás, véleményem szerint mi tudunk a legjobban egy az egyezni a mezőnyben -ami a játék alapja- valamint a védekezésünk kőkemény.

A mai nap pihenőt kapnak a csapatok, mire használják fel ezt a „szabadnapot”?

Videózni fogunk, regenerációs és taktikai edzést fogunk tartani, valamint minden játékosunkkal külön foglalkozik majd a két fizioterapeutánk.

Az elődöntőben Norvégia lesz az ellenfél, mit vár a találkozótól?

Szerintem a gyors játékról és a nagyon jó védekezésről fog szólni. Természetesen döntőbe jutást várok.

 

Egy ilyen eseményen a játékosok intenzív sorozatterhelésnek vannak kitéve, ezért kiemelten fontos, hogy a szervezetük minél jobban regenerálódjon. Borbély Tamara masszőrként segíti a szakmai stáb munkáját, és tesz meg mindent azért, hogy a játékosok a lehető legjobb formájukban tudjanak kiállni a mérkőzésekre.

"A lányok az olimpián nagyon nagy terhelést kapnak, így ilyenkor a regenerációra még nagyobb szükségük van. Szerencsére modern gépek állnak rendelkezésünkre, amik nagyban segítik a munkánkat. A mérkőzések között ezek használata elengedhetetlen a játékosok számára. A mai pihenőnap egyértelműen óriási segítség lesz, a játékosok nem csak fizikailag, de mentálisan is ki tudnak majd kapcsolni egy kicsit. Mi azon leszünk a masszőr kollégámmal, hogy a lányok a pénteki elődöntőn minél kipihentebb és fittebb állapotban lépjenek pályára, hiszen az aranyérem a cél." -mondta Borbély Tamara.

 

Elődöntők mérkőzései:

2022. július 29. 18:30 Dánia – Németország

2022. július 29. 20:30 Magyarország - Norvégia