A magyar válogatott nagyarányú győzelemmel kezdte meg szereplését az U18-as világbajnokságon. A szkopjei nyitányon Argentína együttese ellen nyertek magabiztosan Farkas Júliáék.

 

Bohus Bea szövetségi edző fiataljai a dél-amerikai csapat ellen kezdték meg világbajnoki szereplésüket a torna első játéknapján. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, azonban a mieink vezetése egyszer sem forgott veszélyben, így négy gólos előnnyel a magyar alakulat mehetett pihenőre (16-11). A második játékrészben Bohus Bea tanítványai folyamatosan tudták növelni az előnyüket, végül kiütéses győzelmet ünnepelhettek (39-23). A Győri Audi ETO KC akadémistái, Farkas Júlia és Kövér Luca is pályára lépett, és mindketten góllal mutatkoztak be a tornán. 

Magyarország – Argentína (16-11) 39-23

„Ez a mérkőzés kezdésnek jó volt, amin voltak jó pillanatok a védekezésben és a támadásban egyaránt, de ezt majd jobban ki kell egyenlítenünk. Argentína jó csapat volt, de technikai megoldásokban kijött a különbség. Elégedett vagyok, hiszen fölényesen nyertünk, azonban ennél sokkal koncentráltabban, élesebben kell majd játszanunk hétfőn a spanyolok ellen.” – értékelt Farkas Júlia, a mezőny legeredményesebb játékosa.

További csoportkörös mérkőzések, mindegyiket a Sport 1 közvetíti:

2022. augusztus 1. 20:30 Spanyolország – Magyarország

2022. augusztus 2. 18:30 Magyarország - Franciaország