Szoros csatában múlta felül a magyar ifjúsági válogatott Spanyolországot a szkopjei U18-as világbajnokságon. A hispánok legyőzésével továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a nemzeti együttes.

 

Bohus Bea fiataljai a világbajnokság harmadik játéknapján Spanyolország legjobbjai ellen folytatták a világbajnoki küzdelmeket. A találkozót a spanyolok kezdték jobban, akik az első félidőt végig vezetve négy gólos előnyről mehettek pihenőre (13-17). A második játékrészben Farkas Júliáék próbáltak a hátrányukból faragni, és a 41. percben először egalizáltak (20-20), majd nem sokkal később a vezetést is megszerezték (23-22). A végjátékban mindkét csapat sokat hibázott, azonban a vezetést már egyszer sem adta ki a kezéből a magyar alakulat, és fontos győzelmet ünnepelhetett (28-26), így a magyar fiatalok veretlenül vezetik a H-jelű csoportot. Folytatás kedden, az eddig szintén hibátlan francia válogatott ellen.

„Az első félidőben a gyengébb védekezés és a sok kapott gól miatt vezetett az ellenfél. A második játékrészben nagy küzdelemmel meg tudtuk fordítani az eredményt. Az ellenfél elfáradt, és a jó kapusteljesítménynek, valamint a rendezettebb védekezésnek köszönhetően a mi csapatunk bírta jobban a meccs véghajráját.” -értékelt Kövér Luca.

Magyarország – Spanyolország (13-17) 28-26

A csoport utolsó mérkőzése, amelyet a Sport 1 élőben közvetít:

2022. augusztus 2. 18:30 Magyarország - Franciaország