A csoportkör utolsó mérkőzése kiegyenlített küzdelem mellett magyar győzelmet hozott a franciák ellen. Kövér Lucáék ezzel hibátlan mérleggel léptek tovább a szkopjei középdöntőbe, ahová a maximális pontokat viszik magukkal. 

 

A Bohus Bea által irányított magyar csapat augusztus 2-án az eddig szintén veretlen francia válogatott ellen vívta utolsó csoportmeccsét Szkopjéban. A mérkőzés Farkas Júlia találatával indult, ám ezután a küzdelemé volt a főszerep, a 13. percben még csak 3-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban a francia válogatott átvette a vezetést, de a félidő utolsó percében egyenlíteni tudott a magyar együttes (7-7). A második játékrészben Bohus Bea szövetségi edző félidei tanácsai hatottak, a magyar válogatott a távoli zónákból is eredményes tudott lenni, amivel meglepte ellenfelét, és átvette a vezetést, amit végül a mérkőzés végéig őrizni tudott (22-21). A magyar fiatalok mindhárom meccsüket megnyerve csoportjuk élén végeztek. Mindkét akadémistánk, Farkas Júlia és Kövér Luca is pályára lépett a találkozón. A középdöntő küzdelmei egy nap pihenőnap után folytatódnak, ahol az ellenfeleink Norvégia és Brazília legjobbjai lesznek. 

Magyarország – Franciaország (7-7) 22-21

A csoportkör állása: 1. Magyarország 6p, 2. Franciaország 4p, 3. Spanyolország 2p, 4. Argentína 0p

„Az első félidőben gondot okozott a magas francia kapus ellen a gólszerzés, illetve a rengeteg kapufa, amit lőttünk szintén megnehezítette a dolgunkat.   Egy nagyon összetartó, kitartó csapat vagyunk, ezért egy percig se izgultam. A következő meccseken viszont már nem szabad esélyt adni az ellenfeleinknek, hanem magabiztosan kell uralnunk a mérkőzést az első perctől az utolsóig.” – összegzett Farkas Júlia.

A középdöntőbe Magyarország és Norvégia 2-2 pontot visz magával, míg Franciaország és Brazília 0 pontot. 

A középdöntős ellenfeleink eddigi eredményei:

Norvégia – Brazília 31-19

Norvégia – Uruguay 30-18

Norvégia- Csehország 23-19

 

Norvégia – Brazília 31-19

Brazília - Csehország 28-28

Brazília – Uruguay 31-18

 

Középdöntős mérkőzések, amelyeket a Sport 1-en lehet majd követni:

2022. augusztus 4. 20:30 Magyarország – Brazília 

2022. augusztus 5. 18:30 Magyarország - Norvégia