Nem akármilyen csatát hozott a Dél-Korea elleni elődöntő, ahol két remekül felkészített csapat találkozott egymással. A magyar bravúr sajnos ezúttal elmaradt, végül bronzéremért játszhatunk Hollandia ellen a világbajnokságon. 

Augusztus 8-án Bohus Bea tanítványainak egy rendkívül „kellemetlen” ellenfél ellen kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért az Észak-Macedóniában megrendezésre kerülő U18-as világbajnokságon. A Dél-Korea elleni elődöntő nehéz feladat elé állította Bohus Bea szövetségi edzőt, akinek sérülések miatt több játékosát is nélkülöznie kellett az elődöntőben, sajnos akadémistánkat, Farkas Júliát is, aki ujjsérülést szenvedett Egyiptom ellen. A Dél-Korea elleni párharc az első pillanattól kezdve kemény küzdelmet hozott, az első 20 percben még a magyaroknak sikerült jobban érvényesíteni az akaratát, majd Dél-Korea vette át a vezetést és egy gólos előnnyel ők is vonulhattak pihenőre (16-17). A második játékrészben hatalmasat küzdöttek a magyar fiatalok, egy 5-1-es sorozatot követően a 36. perben újra mi vezettünk (21-18). Jött is a dél-koreai időkérés, ami után ismét átvették a vezetést az ázsiai fiatalok. A véghajrában ugyan nagyot harcoltak lányaink, azonban már nem sikerült megfordítani az eredményt, végül egy góllal alulmaradtak a döntőért vívott csatában (29-30). 

A bronzmérkőzésen Hollandia lesz az ellenfél, akik 37-21-es vereséget szenvedtek a Dánia elleni elődöntőben.

Magyarország – Dél-Korea (16-17) 29-30

„Az első félidőre rendkívül sok mozgás, dinamikus kézilabda volt a jellemző. Egyik csapat sem a védekezésre koncentrált, ez a félidei eredményen meg is látszódott. A második játékrészre a koreai kapus feljavult, de a sok kihagyott helyzettel mi is sokat tettünk ezért. A meccs végére kulcsjátékosaink elfáradtak, és sajnos egy gólos vereséget szenvedtünk. Szerdán mindent megteszünk azért, hogy éremmel térjünk haza a világbajnokságról. – nyilatkozott Kövér Luca.

A bronzmérkőzést és a döntőt augusztus 10-én szerdán rendezik, melyeket a Sport1 élőben közvetíti:

Bronzmérkőzés: 2022. augusztus 10. 16:00 Magyarország-Hollandia

Döntő: 2022.augusztus 10. 18:15 Dánia-Dél-Korea