A Győri Audi ETO KC csapata második edzőmérkőzésén a francia Brest Bretagne Handball együttesével mérkőzött meg. Az első percek szoros csatát hoztak, ám az első félidő öt gólos győri előnnyel ért véget. A második játékrészben magabiztosan tartotta előnyét csapatunk, és végül 28 - 23-ra nyertünk.

Legutóbb 2022 májusában találkozott a két csapat egymással, az akkor elért emlékezetes győri győzelem FINAL4-ba jutást ért kedvenceinknek. Ezúttal nem volt ekkora tét a Győrben edzőtáborozó Brest ellen, akik több új igazolásukkal a fedélzeten első meccsüket játszották a felkészülés során. A franciák elleni mérkőzésre ezúttal sem nevezte Ambros Martín a vállsérüléséből lábadozó Line Haugstedet, valamint a kisebb sérüléssel küzdő Sandra Toftot. Rajtuk kívül erre a találkozóra Linn Blohm, Schatzl Nadine és Stine Oftedal is csak a kispadon kapott helyet vezetőedzőnktől. Az összecsapást a Fodor, Hansen, Nze Minko, Broch, Gros, Faluvégi hatossal és Solberggel a kapuban kerdtük meg. A mérkőzés vendég találattal indult, melyre Estelle Nze Minko rögtön két góllal válaszolt (2 – 1). Tíz perc elteltével két gólos előnyben volt csapatunk (7 – 5). A félidő utolsó 10 percére fordulva 11 – 7-es győri előnyt mutatott az eredményjelző. Az első félidő végül 15 – 10-es győri vezetéssel zárult.

A második félidő első perceiben tovább növelte előnyét csapatunk, és a 37. percben már 8 góllal, 20 – 12-re vezettünk. Az utolsó 15 percre fordulva már 9 góllal vezettek Anne Mette Hansenék (24 – 15). Ambros Martín minden játékosnak lehetőséget kapott, így bemutatkozott a felnőtt csapatban akadémiánk fiatal tehetsége Farkas Eszter is. Az utolsó percekben a felforgatott összeállításban játszó csapatunk ellen faragni tudott hátrányából a bresti együttes, de végül öt gólos győri sikerrel zárult a találkozó.

Ambros Martín: "Teljesítettük a céljainkat amit kitűztünk magunk elé. Ez ma különösen igaz a védekezésünkre, hiszen amire készültünk az edzéseken ma viszont láttam a csapattól. Számunkra a védekezésen keresztül vezet az út az önbizalmuk megszerzéséhez, ma ezt elértük, és támadásban is jó dolgokat csináltunk. A legkevésbé fontos az eredmény volt, de összességében azzal is elégedett vagyok."