Kezdetét veszi a 2022/2023-as Bajnokok Ligája szezon, csapatunk a tavalyi FINAL4-ban is szereplő Esbjerg otthonában lép pályára a nyitányon. Azuj évad első BL mérkőzése 2022. szeptember 11-én, vasárnap 16 órakor kezdődik és a Sport1 élőben közvetíti. 

Ambros Martín együttese a magyar bajnokság után a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését a ’B’ jelű nyolcasban. Csapatunk a dán Esbjerg otthonában lép pályára. 

A dán női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Jasper Jensen által irányított Esbjerg kerete csak kisebb változásokon ment át nyáron. Ketten távoztak, Estavana Polman és Marit Frafjord, utóbbi befejezte profi karrierjét, és a jövőben a dán együttes vezetésében kap szerepet. Két érkezőt is bejelentett a piros-fehér együttes, érkezett a norvég Nora Mörk és a dán Kathrine Heindahl.

A csapatban időközben kiderült hogy Sanna Solberg - Isaksen és Dinah Eckerle anyai örömök elé néz, így az ő játékukra egy ideig nem számíthat Jasper Jensen. A szezont a dan szuperkupa elhódításával kezdte az Esbjerg, majd a bajnokság első fordulójában hatalmas meglepetésre kikaptak az előzetesen kiesőjelöltnek titulált Ajax Kobenhaven csapatától. A nem mindennapi kisiklást a Viborg kiütésével igyekeztek feledtetni.

A mérkőzés előtt Ana Gros-t kérdeztük.

A találkozót a ciprusi Georgios Panavides és Marios Andreon játékvezető páros vezeti, és a Sport1 televízió élőben közvetíti.

A Győri Audi ETO KC összesen három alkalommal találkozott eddig a dán együttessel a Bajnokok Ligájában. A 2016/2017-es szezonban először 2017. február 5-én, Dániában 32 – 26-ra, míg a visszavágón 2017. március 4-én, Győrben 33 – 22-re győztünk ellenük. Legutóbb pedig a 2021/2022-es BL FINAL4-ben, az elődöntőben csapott össze egymással a két együttes, ekkor is csapatunk győzött 32 – 27-re.