A 2022/2023-as idény első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésen a Győri Audi ETO KC a török Kastamonu együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első félidő felemásra sikerült, de végül kilenc gólos győri előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A második játékrészben a győzelem mértéke volt kérdéses, végül 44 – 25-ös magabiztos győri győzelem született.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Hansen, Otedal, Blohm, Gros, Győri-Lukács hatossal és Sandra Toft-tal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés vendég találattal indult, melyre Blohm válaszolt. Két három gól előnye volt csapatunknak, a 11. percben 9 – 7-re vezettek Oftedalék, de öt perc elteltével kisebb meglepetésre megfordította a mérkőzést a vendég együttes (11 – 12). A 20. percre újra csapatunknál volt az előny (14 – 13), majd Faluvégi góljával újra kettő volt a különbség (15 – 13).  Az első harminc perc végül Toft védéseinek és a feljavuló védekezésnek is köszönhetően 23 – 14-es előnyben ért véget.

A második játékrészt is lendületesen kezdték a vendégek, a negyvenedik percben még 27 – 19-et mutatott az eredményjelző, majd három perccel később Győri-Lukács góljával már tíz volt a különbség (29 – 19) csapatunk javára. A végjátékra tovább nőtt a különbség, és az utolsó 10 percre 34 – 22-es eredménnyel fordultak a csapatok. Lefújásig még tovább nyílt az olló, és az idei első hazai BL összecsapás 44-25-ös, 19 gólos ETO sikerrel zárult.

Ambros Martín: „Nem mondhatjuk, hogy egyszerű volt a mérkőzés. Mindkét félidő utolsó 15 percében voltak nehézségek, melyekre szerencsére megtaláltuk a megoldást. Koncentráltak maradtunk és a megoldásokat is megtaláltuk a lövőikre és a beálló játékukra is.”

Veronica Kristiansen: „Úgy érzem jól küzdöttünk, a problémáink abból fakadtak, hogy  nem találtuk a távolságokat védekezésben, de nagyon örülök, hogy megtaláltuk a megoldást a Kastamonu játékára. A győzelemnek örülök, és egy jó mérkőzésen sikerül a két pontot itthon tartani.”