A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es és 3-as csapata is pályára lépett az elmúlt héten. Az előbbiek a Siófok együttesét fogadták itthon, míg utóbbiak a SZESE Győr ellen játszottak.

 

Akadémia 2-es fiataljaink szeptember 15-én a Siófok ellen hazai pályán folytatták az U17 I. osztály küzdelmeit. A mérkőzés első találatát Szalai Luca szerezte, majd ezt követően felváltva lőtték a csapatok a gólokat. A hazai időkérést követően Kun Attila lányai tempót váltottak, és a gyors találatoknak köszönhetően 5 gólos előnyt alakítottak ki a félidő végére (16-11). A második játékrész elején a vendégek próbáltak a hátrányukból faragni, azonban Kiss Diáék a mérkőzés végéig magabiztosan őrizték a vezetést. Klubunk növendékei a harmadik meccsüket is megnyerve tartották itthon a két pontot (26-19).

„Nagyon fontos mérkőzés volt az országos döntőbe jutás szempontjából. A Siófok benne van a 4 legjobb nyugati csapatban, és ilyen szemszögből nézve elengedhetetlen a hazai győzelem, ha benne szeretnénk lenni a legjobb 4-ben az országban. Kicsit idegesen kezdtünk, sokat hibáztunk, de olyan tempót diktáltunk, hogy az első félidő végére elfáradt kicsit az ellenfelünk, és már 5 góllal tudtunk vezetni a félidőben. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk kiemelkedő volt, amely óriási lelkesedéssel párosult, és így 7 góllal megnyertük a találkozót. Ami nagyon fontos volt a számomra, hogy láttam a szemekben a tüzet és a felszabadult örömöt a meccs végén. Nagy gratuláció a lányoknak és a segítőimnek." -összegzett Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Siófok KC (16-11) 26-19

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 3, Balogh Lili 3, Granát Dorka 2, Bödő Panna (k), Kiss Diána 4, Császár Dorka 2, Szár Evelin 2, Horváth Lili 1, Barta Petra 1, Németh Petra, Schmél Zoé 1, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma, Szalai Luca 5, Vajda Luca 2, Takács Maja

Vezetőedző: Kun Attila

 

Akadémia 3-as csapatunk szeptember 14-én városi rangadót játszott a SZESE Győr otthonában az ifjúsági III. osztályban. A találkozóról elmondható, hogy nem csak a nevében volt rangadó, hanem a pályán is végig kiélezett csata zajlott. Lányaink nagyot küzdöttek, azonban ez most nem volt elegendő a pontszerzésre, ennek ellenére Kerékgyártó Zsolt vezetőedző elégedetten nyilatkozott:

„A tavalyi bajnokság egyik élcsapata ellen nagyon jól helytállt az U15-ös és serdülő korú játékosokból álló csaptunk. Végig kiélezett küzdelmet hozott a mérkőzés, felváltva vezettek a csapatok, de a végén egy góllal a hazaiak bizonyultak jobbnak. Az ilyen meccsek bizonyítják, hogy jó döntés volt elindulni ebben a bajnokságban is.” -nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt.

SZESE Győr - Győri Audi ETO KC (17-16) 31-30

Győri Audi ETO: Korsós Aliz (k), Flaskár Emma, Falusi Luca, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina, Somogyi Lilla, Tallós Csillag, Molnár Zsófia, Végh Zorka, Lakos Nikoletta, Pásztor Emília, Horváth Réka, Dobák Csenge, Hangyál Réka, Takács Diána, Czébán Stella

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt