A felnőtt válogatott összetartással egy időben az utánpótlás nemzeti válogatottak is több helyszínen készülnek a következő héten.  A Győri Audi ETO KC Akadémiájáról ketten a junior válogatottban, öten az ifjúságiban, és kilencen a serdülő nemzeti csapatban képviselik utánpótlásunkat.

 

A junior válogatott 2022. szeptember 25-30. között Siófokon edzőtáborozik, ahova két növendékünk, Havasi Virág és Kövér Luca kapott meghívást. A nemzeti együttes a 2022/23-as évadtól új kapitánnyal, Szilágyi Zoltánnal készül a jövő évi U19-es Európa-bajnokságra.

„Olyan alapokat kaptam a felkészülés során, amelyeket meccsen is kamatoztatni tudtam, és ezt szeretném tovább vinni a válogatottba is. Számomra ez egy pozitív visszajelzés a teljesítményemről. Szeretnék minél több összetartáson részt venni majd, ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy ezt el tudjam érni. Örülök, hogy megmutathatom magam az új edzői stábnak. Nagyon várom az összetartást és a többiekkel való közös munkát.” -nyilatkozta Havasi Virág.

 

A Bohus Bea által irányított ifjúsági válogatott Balatonbogláron készül szeptember 25-30. között. A nemzeti csapatban klubunk öt fiatalja, Kiss Diána, Rédecsi Polett, Schmél Zoé, Szár Evelin, valamint Varga Dalma kapott esélyt a bizonyításra.

„Hihetetlenül örülök a meghívónak, mindig nagy megtiszteltetés, ha részt vehetek a válogatott összetartáson, és mindent megteszek, hogy kihozzam magamból a maximumot. Természetesen nagyon várom, mert amellett, hogy lehetőséget ad extra munkára és további fejlődésre, rég nem látott csapattársakkal is találkozhatok.” – fejezte ki örömét Schmél Zoé.

 

Penszki Gergely serdülő válogatottját összesen 9 játékosunk képviseli, akik Gyálon három felvonásban készülnek. A szeptember 25-27. közötti összetartáson Hajdu Sára, Kányai Villő, valamint Takács Maja vesz részt, a 27-29. közöttin Flaskár Emma, Nagy Szofi, Somogyi Lilla, valamint Tagai Virág, míg a szeptember 29. és október 1. közötti táborba Lakos Nikoletta és Szalai-Nagy Zita érkezik. Klubunkat a játékosokon túl Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, mint a válogatott edzője és Borbély Tamara masszőr a szakmai stábban képviseli.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy részt vehetek az összetartáson, ez nagyon jó visszaigazolást ad nekem, hogy a mindennapi edzésekben egyre jobb úton haladok. Számomra ez a meghívás egy hatalmas motivációt ad a további munkához és fejlődéshez. Nagyon izgatottan várom, mivel még sosem voltam olyan táborban, ahová az ország összes pontjáról érkeznek nagyon jó képességű játékosok a korosztályomból.” – mondta Flaskár Emma.

 

Jó munkát kívánunk a lányoknak, valamint a szakmai stábnak a válogatottakban is!