Az EHF Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Győri Audi ETO KC a francia Metz együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első félidőben a franciák könyörtelenül kihasználtak minden győri hibát, könnyű gólokat szerezve magabiztos előnyben zárták az első játékrészt. A második félidőben nem sikerült csapatunk számára a fordítás, végül 24 – 28-as vereséget szenvedett együttesünk.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Kristiansen, Nze Minko, Blohm, Ryu, Győri-Lukács hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés első gólja Blohm nevéhez fűződött, melyre egyből válaszoltak a vendégek (1 – 1).  A tizenharmadik percre három gólos francia előnnyel fordultak a csapatok (6 – 9), a támadásban elkövetett hibákat rendre góllal bűntette az ellenfél, ezért Ambros Martín vezetőedző időt kért. A félidő utolsó tíz percére ennek ellenére csak tovább nőtt a különbség a két csapat között (7 – 12), a hajrában sikerült faragni a hátrányból és Anne Mette Hansen utolsó másodpercben szerzett góljával 18 – 14-es francia vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőben Silje Solberg érkezett a győri kapuba, aki egyből védésekkel segítette a csapatot, de a támadásban elkövetett hibák miatt nem tudott közelebb zárkózni együttesünk (15 – 22). Negyvenötödik percre ugyan faragott hátrányából csapatunk (19 – 24), de a félidő utolsó tíz percére újra nyolc gólos előnybe kerültek a franciák (19 – 27). Fellángolásokig jutott ezen az estén csak a csapat, akik ugyan küzdöttek, de ma nem sikerült megfordítani a mérkőzést,  Az utolsó percekben közelebb zárkóztunk, végül négy gólos, 28-24-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC. Ezzel a csapat 2015 október 25-e után kapott ki Bajnokok Ligája mérkőzésen az Audi Aréna Győrben.

Ambros Martín: „A Metz csapata az első pillanattól kezdve jobban játszott, mint mi. Azt mondhatom, hogy a valaha volt egyik legrosszabb teljesítményt nyújtottuk hazai pályán. Nincsen magyarázatom erre a játékra. Egyénileg és csapatként is rengeteget hibáztunk, csak a küzdést említhetem pozitívumként. Hálás vagyok a szurkolóknak azért, hogy végig biztattak minket. Ez a vereség most kell, hogy jobbá és erősebbé tegyen bennünket.”

Anne Mette Hansen: „Szenvedtünk végig a találkozón, első sorban azon, hogy a ritmusunkat megtaláljuk támadásban. Az elkövetett hibákat keményen megbüntette az ellenfél. Természetesen csalódott vagyok, tanulnunk kell ebből a meccsből.”