A Győri Audi ETO KC Akadémia 2-es és 3-as csapata is pályára lépett az elmúlt héten. Előbbiek az U17 I. osztályban a Szombathely együttese ellen, míg utóbbiak a U19 III. osztályban a Répcelak csapata ellen zsebelték be a két pontot.

 

Kun Attila és Petróczi Viktória tanítványai 2022. szeptember 22-én hazai pályán folytatták a serdülő bajnokság pontvadászatát, az ellenfél a Szombathely volt. Lányaink már a mérkőzés elején érvényesíteni tudták az akaratukat, és egy 7-1-es sorozatot követően jól látható volt a két csapat közötti különbség. A gyors góloknak köszönhetően Takács Majáék már 13 gólos előnnyel mehettek a pihenőre (23-10). A második játékrészben Rédecsi Polették továbbra is eredményesen ostromolták a vendégek kapuját, az előnyt még tudták növelni, így a két pont sorsa egy pillanatig sem volt kétséges (44-18). Fiataljaink ezzel a sikerrel veretlenül állnak a tabella élén.

„A bajnokság 4. fordulójában az SZKKA azonos korú csapatával találkoztunk. Előzetesen már volt képünk a vasi csapatról, mivel az IFI III-as bajnokságban már játszottunk a csapat gerincével, akit kiegészítettek pár meghatározó ifi-ben is játszó játékossal. Jó tempót diktálva, kemény védekezésünkkel, jó kapusteljesítménnyel -most Bödő Panna remekelt- sikerült felőrölnünk őket. Büszke vagyok a lányokra, remélem ez a tűz megmarad a válogatott hét utánra is, amikor a NEKA-val fogunk találkozni.” -értékelt Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Szombathelyi KKA (23-10) 44-18

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 4, Balogh Lili 3, Granát Dorka 3, Bödő Panna (k), Kiss Diána 4, Szár Evelin 4, Horváth Lili 5, Németh Petra 2, Schmél Zoé 3, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 4, Szalai Luca 3, Vajda Luca 3, Dobák Csenge 1, Takács Maja 5

Vezetőedző: Kun Attila

 

Akadémia 3-as csapatunk szeptember 24-én a Répcelak együttesével találkozott az ifjúsági III. osztályban. A harmadik fordulónak a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont, ahol Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté fiataljai meggyőző fölénnyel nyerték meg a párharcot.

„A mérkőzés egyetlen, de egyben nagy pozitívuma, hogy az első perctől az utolsóig minden pályán lévő játékosunk komolyan vette a feladatát és nem engedett ki, az eredmény alakulásától függetlenül. Így a 28 gólos győzelmünknek volt értelme.” – mondta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – Répcelaki SE (22-10) 48-20

Győri Audi ETO: Falusi Luca 2, Ackermann Léna (k), Willman Viktória 1, Horváth Zelda (k), Kovács Fruzsina 1, Somogyi Lilla 3, Hajdó Jázmin, Tallós Csillag 2, Császár Dorka 7, Tagai Virág 5, Molnár Zsófia 2, Horváth Berta 7, Hangyál Réka, Kányai Villő 6, Czébán Stella 12

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt