A K&H női kézilabda liga 22. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Győri Audi ETO KC a DVSC Schaeffler ellen lép pályára hazai környezetben. A találkozó 2022. október 5-én, szerdán 19 órakor kezdődik. A mérkőzésre jegyek még kaphatóak. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az idei szezontól az Audi Aréna Győr kapui a mérkőzések előtt egy órával nyílnak, azaz szerdán 18 órától kezdődik a beengedés az Arénába.

A válogatott szünetet követően máris bajnoki vár csapatunkra az Audi Aréna Győrben. Anne Mette Hansen csapatkapitány és társai eddig négy bajnoki mérkőzést tudhatnak maguk mögött a 2022/2023-as idényben, és hibátlan mérleggel vezetik is a magyar bajnoki tabellát. Remek meccsre van kilátás, hiszen a hozzánk hasonlóan makulátlan teljesítménnyel rajtoló DVSC Schaeffler érkezik a szerdai összecsapásra. Érdekesség, hogy eddig csak hazai pályán szerepeltek a piros-fehérek az új szezonban. Az első fordulóban 33 – 23-ra győzték le a Fehérvár együttesét, majd a másodikban 31 – 24-re diadalmaskodtak az MTK ellen. A 13. fordulóból előrehozott mérkőzésen 40 – 27-re nyertek a DKKA ellen. A legutóbbi meccsükön szoros első félidőt követően, 30 – 24-re verték a Motherson-Mosonmagyaróvár együttesét Szilágyi Zoltán tanítványai. 

A tavalyi bronzérmes debreceni alakulatból a nyár folyamán többen – Arany Rebeka, Lakatos Petra, Szabó Dóra, Poczetnyik Luca, Török Lilly, Alekszandra Vikajlovics – kölcsönbe távoztak, Kovács Anna befejezte pályafutását, Csapó Kyra pedig Érdre igazolt. 

Négy érkezőt is bejelentett a hajdúsági együttes, Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta Vácról, Töpfner Alexandra Fehérvárról, míg Catherine Gabriel a Paris 92 csapatából tette át székhelyét Debrecenbe.

Szerdai ellenfelünk házi góllövő listáját Kácsor Gréta vezeti 22 találattal, őt Töpfner Alexandra követi 21 góllal, majd a dobogó harmadik fokán a győri nevelésű Planéta Szimonetta áll 18 lőtt góllal. 

Ezzel ellentétesen csapatunkban sokkal kiegyensúlyozottabban oszlanak el a gólok a játékosaink között. Hárman is vannak holtversenyben a házi góllövőlista élén 14 góllal, Linn Blohm, Stine Oftedal és Yvette Broch. Őket Veronica Kristiansen követi 13 találattal, a képzeletbeli dobogó alsó fokán pedig 12 góllal Estelle Nze Minko áll. 

A mérkőzés előtt Győri-Lukács Viktóriát kértük, hogy mondja el várakozásait.

A találkozót az Nagy Ferenc, Túróczy Józef játékvezető páros vezeti, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az idei szezontól az Audi Aréna Győr kapui a mérkőzések előtt egy órával nyílnak, azaz szerdán 18órától kezdődik a beengedés az Arénába. 

Jegyek továbbra is kaphatóak a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 1 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.