A K&H női kézilabda liga 22. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Győri Audi ETO KC a DVSC Schaeffler együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első harminc percben végig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, végül 11 – 11-es döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben is sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül 3 gólos győri győzelem született.

Jó hírrel várták a szurkolókat az Audi Aréna Győrben, hiszen a klubvezetés közvetlenül a mérkőzés előtt írt alá a PHOENIX Pharma Zrt.-vel egy együttműködési megállapodást a csapat támogatásáról.

A találkozó bemelegítését csapatunk tagjai rózsaszín pólóban végezték, így csatlakozott klubunk az október hónapban megrendezésre kerülő mellrák elleni kampányhoz.

Ambros Martín nem számíthatott a meccsen Stine Oftedal és Ana Gros játékára sem, Ogonovszky Eszter azonban visszatérhetett a keretbe a sérülését követően. Vezetőedzőnk így a Schatzl, Nze Minko, Hansen, Broch, Ryu, Faluvégi hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg a mérkőzést. A találkozó első gólján Anne Mette Hansen szerezte, majd Linn Blohm talált be a debreceni hálóba (2 – 0). Tíz perc elteltével 5 – 2-re vezetett csapatunk, de a 15. percre kiegyenlített a Debrecen (5 – 5). A félidő utolsó tíz percére 8 – 7-es győri előnnyel fordultak a csapatok, és az utolsó percek izgalmas pillanatokat hoztak, és végül döntetlen (11-11) eredménnyel zárult az első harminc perc.

A második játékrész Yvette Broch találatával indult, de három perc elteltével átvette a vezetést a vendég együttes.  A 43. percre visszavette a vezetést csapatunk (17 – 16), de az izgalmak még nem értek véget. A mérkőzés utolsó tíz percére fordulva két góllal vezetett csapatunk (20 – 18). Az utolsó percekre sikerült több gólos előnyt kialakítania Solbergéknek, és végül 25 – 22-es győri sikerrel zárult a találkozó.

Ambros Martín: „Nehéz ellenfél ellen léptünk pályára ma, nem volt teljes a felkészülésünk, nagyon sokat küzdöttünk a találkozón. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapattal, hiszen a védekezésünk rendkívül jól működött. Ma Büszke vagyok lányokra ahogy küzdöttek, pár héttel ezelőtt nem voltam az. Tetszett, amit láttam, a küzdőszellemet azt a harcot, amit mutattak. Nekem, mint edző ez nagyon sokat jelent.”

Silje Solberg: „Mindig öröm ilyen magasfokú mérkőzésen pályára lépni. A Debrecen együttese nehézzé tette számunkra a mérkőzés. A válogatott időszak után nem volt könnyű felkészülni, de ugyanez igaz az ellenfelünkre. Nagyon jól küzdöttünk, és nagyon magasszintű védekezést mutattunk be, ami az én dolgomat is megkönnyítette.”