Az EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC a Lokomotiva Zagreb együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Felemás képet mutatott az első harminc perc, amely végül 7 gólos győri vezetéssel zárult. A második félidőben már megmutatkozott a két csapat közti különbség és végül 16 gólos győri győzelem született.

Ambros Martín a Zagreb elleni összecsapáson továbbra sem számíthatott Ana Gros és Stine Oftedal játékára. Vezetőedzőnk az idei harmadik hazai Bajnokok Ligája találkozót a Schatzl, Hansen, Nze Minko, Broch, Ryu, Faluvégi hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg. A mérkőzés első gólja Estelle Nze Minkó nevéhez fűződött, melyre rögtön válaszoltak a vendégek (1 – 1). Tíz perc elteltével “csak” 4 – 2 állt at eredményjelzőn, kevés gólt láthattak a nézők. A csapat védekezése jól működött a félidőben, azonban támadásban több hibát is vétettek kedvenceink, de így is 11 – 7-re vezettek Anne Mette Hansenék a 24. percben. A félidő végére alakult ki az eddigi legnagyobb különbség, egy kettős emberelőnyt sikerült jól kihasználni, és végül 15 – 8-as győri győzelemmel vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidő első találatát Fodor szerezte, majd Nze Minko vette be a horvátok kapuját (17 – 8). A 37. percben irányítónk újabb góljával már 18 – 8-ra vezetett csapatunk. A 45. percre fordulva tartották a 10 gólos előnyüket az ETO-s lányok. Az utolsó tíz percre 24 – 14-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. Ambros Martín minden nevezett játékosának lehetőséget adott, és az orrtörésből visszatérő Ogonovszky ezt gólokkal hálálta meg. A találkozó végére megmutatkozott a két csapat közti különbség és végül 32 – 16-os győri győzelem született.

Ambros Martín: „A Zagreb együttese végig küzdött a találkozón, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ma nagyon jó védekezést mutattunk be, ami hibákra késztette az ellenfelünket. Elégedett vagyok, mert a csapat mind védekezésben, mind támadásban az elvárt szinten teljesített.”

Fodor Csenge: „Az elejétől kezdve keményen és agresszívan játszott az ellenfelünk. Büszke vagyok a csapatra, mert a nehézségeink után ma újra jól tudtunk teljesíteni. Úgy érzem ma egy lépést tettünk előre az utunkon, ami segíti a céljaink elérését. A kétszer 8 kapott gól azt mutatja, hogy nagyon jól tudtunk védekezni, támadásban pedig a gyors játékunkat tudtuk játszani.”